Vi giver håb til børn med kræft og deres familier
Så længe der er børn, der dør af kræft eller
får et svært liv efter behandlingen, er der brug for støtte til familierne, forskning og oplysning.
Vi støtter tre vigtige områder:
Fondens formål
Børnecancerfonden er en privat og selvstændig fond, som blev stiftet i 1995 af overlæge, dr.med., Henrik Hertz. Fondens formål er at hjælpe børn med kræft i Danmark.
Det gør vi ved at
- øge befolkningens viden om kræft hos børn
- styrke forskning i diagnostik og behandling af kræft hos børn
- og forbedre vilkårene for de syge børn og deres familier.
Under 5 % af de indsamlede midler går til administration – resten går til fondens indsats for børn med kræft
Det gør vi
Kræft er den hyppigste medicinske dødsårsag hos danske børn over et år. Vi ved ikke hvorfor, børn får kræft, men vi ved, at de får andre og mere aggressive kræftsygdomme end voksne.
Overlevelsesraten for børn med kræft er heldigvis forbedret så 6 ud af 7 børn overlever, blandt andet fordi behandlingen er intensiveret. Konsekvensen er dog, at halvdelen af de børn, der overlever, har varige skader efter behandlingen. Der er derfor brug for særskilt forskning i børnekræft og i kvaliteten af det liv, vi helbreder børnene til, dvs. forskning i bivirkninger, senfølger og rehabilitering.
Børnecancerfonden er den enkeltorganisation, der støtter mest dansk forskning i børnekræft. Fonden har de seneste fem år uddelt 170 millioner kroner til forskning og har siden 1995 oprettet fire professorater i børnekræft som fundament for opbygningen af to stærke forskningsmiljøer. For forskning er det bedste håb, vi kan give børnene og deres familier.
Vi finansierer også projekter og aktiviteter, der direkte støtter familierne, fx rekreationsophold, forkælelseslegater og faglige udviklingsprojekter, der sikrer bedre behandling og pleje af børnene.
Samtidig oplyser vi om kræft hos børn – dels giver vi forældre og andre pårørende vigtig viden under behandlingsforløbet, dels informerer vi om børnekræft for at skubbe til berøringsangsten overfor familier med kræftsyge børn.