Hvad sker der i Børnecancerfonden?

Nye initiativer. Nye forskningsprojekter. Nye behandlingsformer. Nye donationer. Nye uddelinger. Der sker hele tiden noget nyt i Børnecancerfonden. Og det er det, som vi skriver om her.

Seneste nyheder

Nyheder

|

Børn med kræft mødte Brøndbystjerner og glemte sygdommen for en stund

Gruppefoto

Seks børn med kræft fik i sidste uge en unik oplevelse, da de blev inviteret ud til fodboldklubben Brøndby IF til en dag i familieloungen og et møde med nogle af Brøndbys stjerner. En stor oplevelse for både børnene og Brøndbyspillerne.

 

Når man er barn og ramt af kræft, er livet fyldt med bekymringer, kemobehandlinger og meget tid på sygehuset – i stedet for bare at være barn.

 

Men torsdag den 15. februar 2024 var helt speciel for Albert, Nohr, Augusta, Clement, Ellen og Lilli. De er mellem 6 og 14 år og har alle kræft. For en stund kunne de tænke på noget andet, da fodboldklubben Brøndby IF havde inviteret dem ud til en helt særlig oplevelse for at se holdet træne, spise pizza, spille FIFA og møde spillerne Nicolai Vallys, Kevin Mensah og Mathias Kvistgaarden i familieloungen.

 

Børnene er alle fra et af Børnecancerfondens projekter, der hedder RESPECT, som er et ambassadørprojekt, hvor børn med kræft får besøg af deres raske venner på hospitalet. Med sig havde de derfor også deres ambassadører og forældre.  

 

En af dem, der fik en helt særlig oplevelse, er Lilli på 14 år. Hun har en hjernetumor og hendes kræftforløb startede for et år siden med en form for epileptiske anfald og hovedpine. Forløbet har været barskt, men i dag fik tankerne et frikvarter fra bekymringerne i nogle timer.  

 

”Det betyder virkelig meget for mig at tænke på noget andet end al denne kræft. Det er så fedt at komme herud i Brøndby IF og opleve noget, som næsten ingen andre oplever. Og at opleve noget, der kun sker én gang i livet. Så det er virkelig fedt”, lyder det fra 14-årige Lilli.  

 

Lilli (th) og hendes veninder

 

Med sig havde hun sine ambassadører og veninder Nanna og Victoria.  

 

”Som Lillis ambassadør er jeg med på hospitalet og ser, hvad der sker derude. Det er ikke rart. Jeg har vænnet mig lidt mere til det nu. Og i dag synes jeg bare er hyggelig, og det er virkelig fedt at være her. Det er en engangsoplevelse, så det er virkelig dejligt at få denne mulighed,” lyder det fra Victoria.  

 

Mødet med Vallys

Dagen startede med, at børnene så spillerne træne. Så blev det tid til pizza til frokost og kort tid efter kom de tre fodboldstjerner Nicolai Vallys, Kevin Mensah og Mathias Kvistgaarden forbi og gav autografer samt mødte børnene.  

 

Albert på 7 år har leukæmi og glædede sig især til at møde Nicolai Vallys sammen med sin far. Det er ikke hver dag, at man får lov til at møde en fra fjernsynet, lød det fra en spændt Albert.

 

Albert, 7 år, spiller mod Nicolai Vallys

 

 ”Det er meget sjovere at være her end på sygehuset. Her er mere at lave,” lyder det fra Albert, der fik en snak og autografer af spillerne.    


En stor oplevelse for Brøndbystjernerne

Det var ikke kun en stor oplevelse for børnene. Det var det også for de tre fodboldspillere. Brøndby IF var sidste år på besøg på børnekræftafdelingen på Rigshospitalet. I dag var det omvendt. Det er svært ikke at blive rørt, når man er med til at give kræftramte børn en helt speciel dag, lød det fra alle tre spillere.  

 

”Det er skønt. Jeg synes, det er en lille smule rørende. Jeg prøver at nyde det,” lyder det fra Nicolai Vallys fra Brøndby IF. 

 

Clement spiller FIFA mod Mathias Kvistgaarden


“Jaaaaaaaaaa, jeg vandt 4-0,” råbte Clement, da han vandt over Mathias Kvistgaarden i FIFA. Og det er meget federe end at have lymfeknudekræft, blev de enige om.  

 

Et tre timers langt event var slut og sendte børnene enten hjem eller videre på sygehuset – med en stor oplevelse at huske tilbage på.  

 

Besøget i Brøndby IF er kommet i stand ved et samarbejde mellem Danske Spil og Børnecancerfonden i forbindelse med den årlige indsamlingsdag FodboldtrøjeFredag den 1. marts 2024.  

 

 

Nyheder

|

Børnecancerfonden uddeler 46 millioner til fordel for børn med kræft

Micas Rigshospitalet065

I 2023 støttede Børnecancerfonden projekter med hele 46 mio. kr. til gavn for børn og unge med kræft.

 

 

Rekordmange søgte midler til deres projekter

 

Børnecancerfonden uddeler hvert år et stort tocifret millionbeløb primært til forskning i børnekræft. I 2023 har 69 projekter inden for forskning, familiestøtte og oplysning fået støtte. Størstedelen af midlerne, nemlig 42 mio. kr., går alene til forskningsprojekter.

 

 

”Forskning er livsvigtig og altafgørende for, at vi kan være med til at sikre, at færre børn dør af kræft og flere overlever til et liv uden senfølger efter deres kræftforløb,”

Marianne Benzon Nielsen, direktør i Børnecancerfonden. 

 

 

Se et samlet overblik over alle modtagere i 2023.

 

 

Styrkelse af forskning og støtte til børnekræftområdet

 

Projekterne har det til fælles, at de bidrager til forskningens udvikling og forbedrer vilkårene for børn og unge med kræft. 

 

 

Bevillingerne i år går blandt andet til udvikling af nye og bedre metoder til at diagnosticere, behandle og forebygge børnekræft. Der gives også bedre støtte til børn med senfølger efter en hjernetumor samt til et unikt europæisk forskningssamarbejde mellem Rigshospitalet og førende børnekræftcentre i Holland og Tyskland, som kan være med til at løfte dansk børnekræftforskning gennem internationale netværk og samarbejder.

 

 

Der er også givet støtte til postdoc-bevillinger og efteruddannelser. Ligesom landets fire børnekræftafdelinger også modtager støtte til at afholde aktiviteter for børn og unge samt til søskendeprogrammer. Rekordmange havde ansøgt Aldrig før har så mange søgt midler hos Børnecancerfonden. 128 ansøgninger er blevet vurderet af Børnecancerfondens videnskabelige udvalg og den sundhedsfaglige bestyrelse. Året før var der tale om 97 ansøgninger.

 

 

“Vi havde gerne uddelt endnu flere penge og støttet flere projekter. Men der er et større behov, end vi har penge til,”

Marianne Benzon Nielsen, direktør i Børnecancerfonden. 

 

 

Børnecancerfonden er en lille privat fond med få medarbejdere, der udelukkende arbejder med børnekræft. Siden 1995 har fonden uddelt mere end 570 mio. kr. til børnekræftområdet med stærkt fokus på forskning.

 

 

Du kan læse mere om alle projekter, som Børnecancerfonden støtter, her.

viser af 33 nyheder