Hvad sker der i Børnecancerfonden?

Nye initiativer. Nye forskningsprojekter. Nye behandlingsformer. Nye donationer. Nye uddelinger. Der sker hele tiden noget nyt i Børnecancerfonden. Og det er det, som vi skriver om her.

Seneste nyheder

Pressemeddelelse

|

#FodboldtrøjeFredag har vokseværk: Indsamling til fordel for kræftramte børn vokser

2023 11 14 DS FTF 77

Danske Spil og Børnecancerfonden inviterer i dag fredag den 1. marts 2024 hele Danmark til #FodboldtrøjeFredag for at støtte fondens arbejde. Fællesskabet er vokset markant de seneste år, og målet i år er at slå 2023’s indsamlingsrekord på 4 mio. kr.

 

FodboldtrøjeFredag samler igen i år helt almindelige danskere, fodboldentusiaster, klubber, foreninger og virksomheder, når den årlige indsamlingsdag afholdes i dag fredag den 1. marts. Her trækkes fodboldtrøjen over hovedet i hele landet for at støtte børn med kræft – og det har flere og flere gjort. Således er antallet af deltagende virksomheder næsten tredoblet på et år, ligesom det indsamlede beløb er vokset fra 1,5 til 4 mio. kr.


”Vi er stolte af FodboldtrøjeFredag. Det handler om at dele glæden ved fodbold og samtidig støtte et godt formål. Vi fortæller om FodboldtrøjeFredag på vores kanaler og vi er glade for, at vores sponsorfodboldklubber er med til at samle fans og erhvervsnetværk, og at fodboldspillere har besøgt børnekræftafdelinger for at give børnene en særlig oplevelse. Målet er at løfte opbakningen til FodboldtrøjeFredag endnu mere og at samle endnu flere penge ind, som kan hjælpe børn med kræft og deres familier,” siger Nikolas Lyhne-Knudsen, adm. direktør i Danske Spil. 

 

Det er sjette år, at Børnecancerfonden og Danske Spil afholder den årlige indsamlingsdag. Sidste år blev der samlet 4 millioner kroner ind. Ambitionen er at indsamle endnu mere i år, og at flere virksomheder end nogensinde før deltager.


Et internt event, der blev til en national begivenhed


Danske Spil er initiativtager til FodboldtrøjeFredag, som i 2019 startede som et internt event i virksomheden og siden har udviklet sig til en begivenhed, alle virksomheder kan deltage i. Børnecancerfonden og Danske Spil arbejder sammen for at udbrede dagen til endnu flere. 


Nogle vælger at bære deres favorittrøjer, mens andre arrangerer festlige begivenheder på arbejdspladserne med grillpølser, fodboldquizzer og bordfodbold.


”Vi er virkelig taknemmelige for den store opbakning, der sikrer opmærksomhed på børn med kræft. Børnecancerfonden er en lille, privat fond med få ansatte, og vi har brug for hjælp udefra. FodboldtrøjeFredag er en vigtig begivenhed for os, og det rejser penge til vigtig forskning i børnekræft, oplysning og støtte til familierne. Vi håber, at rigtig mange igen vil trække i fodboldtrøjerne rundt om i Danmark,” lyder det fra Marianne Benzon Nielsen, direktør i Børnecancerfonden.


Det er nemt at deltage i #FodboldtrøjeFredag: Tag en fodboldtrøje på, indbetal et valgfrit beløb til Børnecancerfonden og del gerne et billede på de sociale medier under #FodboldtrøjeFredag. 

 

Alle pengene går ubeskåret til Børnecancerfondens arbejde.


Læs mere om FodboldtrøjeFredag


Fakta


Indsamlede midler

 

2022: 1,5 mio. kr. 
2023: 4 mio. kr.


Deltagende virksomheder

 

2022: 88
2023: 233


Pressekontakt hos Danske Spil: 2121 3342

Pressenummer til Børnecancerfonden: 4018 4802

Nyheder

|

Børn med kræft mødte Brøndbystjerner og glemte sygdommen for en stund

Gruppefoto

Seks børn med kræft fik i sidste uge en unik oplevelse, da de blev inviteret ud til fodboldklubben Brøndby IF til en dag i familieloungen og et møde med nogle af Brøndbys stjerner. En stor oplevelse for både børnene og Brøndbyspillerne.

 

Når man er barn og ramt af kræft, er livet fyldt med bekymringer, kemobehandlinger og meget tid på sygehuset – i stedet for bare at være barn.

 

Men torsdag den 15. februar 2024 var helt speciel for Albert, Nohr, Augusta, Clement, Ellen og Lilli. De er mellem 6 og 14 år og har alle kræft. For en stund kunne de tænke på noget andet, da fodboldklubben Brøndby IF havde inviteret dem ud til en helt særlig oplevelse for at se holdet træne, spise pizza, spille FIFA og møde spillerne Nicolai Vallys, Kevin Mensah og Mathias Kvistgaarden i familieloungen.

 

Børnene er alle fra et af Børnecancerfondens projekter, der hedder RESPECT, som er et ambassadørprojekt, hvor børn med kræft får besøg af deres raske venner på hospitalet. Med sig havde de derfor også deres ambassadører og forældre.  

 

En af dem, der fik en helt særlig oplevelse, er Lilli på 14 år. Hun har en hjernetumor og hendes kræftforløb startede for et år siden med en form for epileptiske anfald og hovedpine. Forløbet har været barskt, men i dag fik tankerne et frikvarter fra bekymringerne i nogle timer.  

 

”Det betyder virkelig meget for mig at tænke på noget andet end al denne kræft. Det er så fedt at komme herud i Brøndby IF og opleve noget, som næsten ingen andre oplever. Og at opleve noget, der kun sker én gang i livet. Så det er virkelig fedt”, lyder det fra 14-årige Lilli.  

 

Lilli (th) og hendes veninder

 

Med sig havde hun sine ambassadører og veninder Nanna og Victoria.  

 

”Som Lillis ambassadør er jeg med på hospitalet og ser, hvad der sker derude. Det er ikke rart. Jeg har vænnet mig lidt mere til det nu. Og i dag synes jeg bare er hyggelig, og det er virkelig fedt at være her. Det er en engangsoplevelse, så det er virkelig dejligt at få denne mulighed,” lyder det fra Victoria.  

 

Mødet med Vallys

Dagen startede med, at børnene så spillerne træne. Så blev det tid til pizza til frokost og kort tid efter kom de tre fodboldstjerner Nicolai Vallys, Kevin Mensah og Mathias Kvistgaarden forbi og gav autografer samt mødte børnene.  

 

Albert på 7 år har leukæmi og glædede sig især til at møde Nicolai Vallys sammen med sin far. Det er ikke hver dag, at man får lov til at møde en fra fjernsynet, lød det fra en spændt Albert.

 

Albert, 7 år, spiller mod Nicolai Vallys

 

 ”Det er meget sjovere at være her end på sygehuset. Her er mere at lave,” lyder det fra Albert, der fik en snak og autografer af spillerne.    


En stor oplevelse for Brøndbystjernerne

Det var ikke kun en stor oplevelse for børnene. Det var det også for de tre fodboldspillere. Brøndby IF var sidste år på besøg på børnekræftafdelingen på Rigshospitalet. I dag var det omvendt. Det er svært ikke at blive rørt, når man er med til at give kræftramte børn en helt speciel dag, lød det fra alle tre spillere.  

 

”Det er skønt. Jeg synes, det er en lille smule rørende. Jeg prøver at nyde det,” lyder det fra Nicolai Vallys fra Brøndby IF. 

 

Clement spiller FIFA mod Mathias Kvistgaarden


“Jaaaaaaaaaa, jeg vandt 4-0,” råbte Clement, da han vandt over Mathias Kvistgaarden i FIFA. Og det er meget federe end at have lymfeknudekræft, blev de enige om.  

 

Et tre timers langt event var slut og sendte børnene enten hjem eller videre på sygehuset – med en stor oplevelse at huske tilbage på.  

 

Besøget i Brøndby IF er kommet i stand ved et samarbejde mellem Danske Spil og Børnecancerfonden i forbindelse med den årlige indsamlingsdag FodboldtrøjeFredag den 1. marts 2024.  

 

 

viser af 35 nyheder