Forskningsprojekt

Bedre forståelse af kognitive senfølger hos børn og unge med kræft

Flere børn overlever kræft og behovet for at få en bedre forståelse af kognitive senfølger stiger. Derfor skal projektet undersøge biologiske og psykologiske faktorer bag kognitive senfølger hos børn og unge efter kræftbehandling. 

Forskningsprojekt
2023
Starter snart
Projektansvarlig:

Postdoc Barbara Nordhjem

Støttet med:

648.000 kr.

Cornelia DSC4866RET

Formål

Børn og unge med kræft har ofte problemer med at huske og koncentrere sig, når deres behandling er afsluttet, og de skal tilbage til skolen og hverdagen. Det kan skyldes den intensive behandling med kemoterapi og psykologiske faktorer. I takt med at flere og flere børn overlever kræft, stiger behovet for at få en bedre forståelse af kognitive senfølger.  

 

Dette postdoc-projekt vil fokusere på 1) kognitive senfølger to år efter endt behandling, 2) kognitiv træthed, 3) sårbare patientgrupper og 4) strategier til at understøtte og forbedre de kognitive funktioner.  

Målet er at få bedre forståelse af, hvilke kræftpatienter der har ændringer i deres kognitive funktioner og tilbyde dem den rette støtte. 

 

Projektet bygger på den infrastruktur, som er blevet grundlagt i MyBrain-projektet. Det undersøger de biologiske og psykologiske faktorer bag kognitive senfølger hos børn og unge efter kræftbehandling.  

Status

Projekt starter snart.

Se andre forskningsprojekter

viser 127 af 127 projekter