Forskningsprojekt

National klinisk forskningsenhed for børnekræft (KFE)

En national klinisk forskningsenhed for børnekræft (KFE) giver børn og unge mulighed for at deltage i åbne internationale behandlingsforsøg. Enheden er etableret og er i drift. 

Forskningsprojekt
2020
2021
2022
2023
Igangværende
Projektansvarlig:

Professor Henrik Hasle, Aarhus Universitetshospital

Støttet med:

10.700.000 kr.

Micas Rigshospitalet003

Formål

Den væsentligste årsag til de enorme fremskridt i overlevelsen efter kræft hos børn og unge over de seneste 30 år er, at næsten al behandling gives som led i internationale behandlingsforsøg (protokoller).  

 

Den nationale kliniske forsøgsenhed (KFE) sikrer, at alle børn og unge med kræft i Danmark har adgang til at deltage i åbne internationale behandlingsforsøg som første behandling.  

 

Dansk deltagelse i internationale behandlingsforsøg er også en forudsætning for, at størstedelen af den øvrige danske forskning i børnekræft kan gennemføres. Den forudsætter nemlig, at patienterne får den samme behandling på alle landets afdelinger – og en behandling som i de lande, vi normalt sammenligner os og samarbejder med. 

Status

 Projektet er i gang.

Delresultater

Forsøgsenheden er etableret og er i drift. Enheden blev etableret i tilknytning til ”Ny Medicin til Børn med Kræft” i 2019 med støtte fra bl.a. Børnecancerfonden.  

 

Enheden har markant øget antallet af åbne behandlingsforsøg i Danmark. Og tiden fra forsøgene kan åbne, til de aktivt rekrutterer patienter er væsentligt forkortet. 

Støtteår

  • Støttet med 2,7 mio. kr. i 2019
  • Støttet med 1,5 mio. kr. i 2020
  • Støttet med 1,5 mio. kr. i 2021
  • Støttet med 2 mio. kr. i 2022
  • Støttet med 3 mio. kr. i 2023

Se andre forskningsprojekter

viser 127 af 127 projekter