Viden om børnekræft

Når du vil vide mere om et emne, som ingen burde kende til

I det øjeblik en familie bliver ramt af kræft, er det slet ikke til at fatte. Men netop derfor er det vigtigt, at man prøver at forstå: Hvad er det egentlig, man står overfor? Hvem kan hjælpe en med at navigere i det? Og hvordan bliver det hele en lille smule nemmere at holde ud – så man kan holde sammen på familien?

Eddie DSC3488RET

For familier og pårørende

BC 4

Den første tid efter diagnosen

Ikke to forløb er ens. Men én ting er sikkert: Man er ikke alene, selvom det kan føles præcis sådan for de mange familier, som hvert år skal lære at forholde sig til en alt andet end dagligdags hverdag.

Læs mere om den første tid
20150622 Jannick Bornecancerfonden 0071

Behandlingen

Tal med lægerne. Læs artiklerne. Og hør historierne fra dem, der selv har prøvet det. Jo mere man ved, jo bedre er man rustet, når ens barn skal i gang med behandlingen.

Læs mere om behandlingen

Viden virker

Over halvdelen af vores indsamlede midler går til forskning. Det er der én god grund til: Det virker. Gennem de seneste 30 år er dødeligheden blandt børn med kræft faldet hele 25 procent. Og det skyldes først og fremmest forskningen.

Fakta, forskning og fortællinger

MG 1370

Forskning i børnekræft

Forskning i børnekræft er også omsorg. Forskningen har været medvirkende til, at overlevelsesraten er stærkt forhøjet i løbet af de sidste 40 år.

Se forskningsprojekter, vi har støttet
DNA Stock2

Fakta og information

Find fakta og information om kræft hos børn. Læs om de forskellige typer af børnekræft. Du kan også se de nyeste statistikker fra Dansk Børnecancer Register.

Find fakta og information
Edith DSC4552RET

Børnenes historier

Lige nu er ca. 600 børn i behandling for kræft. Læs familiernes egne beretninger om, hvordan det er at have et barn med kræft.

Læs børnenes historier

Sort på hvidt

Vi udvikler både pjecer, foldere og bøger. Der er materiale til undervisning, almen information eller som afsæt for at snakke om det svære og abstrakte med kræftsyge børn og deres søskende.

 

Alle materialer er gratis.

 

Til dem, der vil vide mere om et bestemt emne.

 

Til dem, der skal fortælle om børnekræft henne i skolen.

 

Og til dem, der har behov for noget, som gør det lidt lettere at tale med deres barn og dets søskende om de svære emner.

Eddie DSC3558RET
MARIE2 IMG 6966
Perlerne på SuperSnøren er symboler. Lyspunkter. Minder. Men det er først og fremmest tapperhedsmedaljer. Perlerne vidner nemlig om de mange ting, som børnene gennemgår under behandlingen. De har om nogen fortjent dem.

Seneste nyheder fra Børnecancerfonden

Navigationspil

06. juni 2024

Flying Tiger Copenhagen og Børnecancerfonden indgår fast partnerskab

Siden 2021 har Flying Tiger Copenhagen støttet Børnecancerfonden og indsamlet over 4,3 millioner kr. til børn med kræft. Det formelle partnerskab markerer det stærke samarbejde og skal øge både den økonomiske støtte og give børnene positive oplevelser i deres liv med kræft.

23. maj 2024

Fodboldstjernen Pernille Harder besøger kræftsyge børn til DGI Fodboldskole i Aarhus

For andet år i træk afholder DGI Fodbold og Børnecancerfonden sammen to helt særlige og livsbekræftende fodboldskoledage for børn med kræft.

21. maj 2024

DGI Fodbold og Børnecancerfonden gentager succesen med fodboldskoler for kræftsyge børn

I et langt sygdomsforløb er det vigtigt med positive oplevelser. Derfor arrangerer DGI og Børnecancerfonden igen i år to livsbekræftende fodboldskoler for børn med kræft og deres søskende.

09. maj 2024

Hurtige ben og velsmurte cykler

I Skovtårnet ved Rønnede havde Team Rynkeby inviteret kræftramte børn og deres familier til at overvære en særlig træningsdag. Her fik børnene en unik oplevelse, alt imens de heppede på de cirka 250 ryttere, der cyklede op i det 46 meter høje tårn. Cykelturen var en ud af mange træningsture, der skal gøre rytterne klar til at cykle helt til Paris i juli.

29. april 2024

Ny forskning: Manglende tandanlæg hos nyfødte kan være forbundet med sjældne børnekræftformer

Børn med kræft har oftere medfødte misdannelser end andre børn. Derfor er der behov for at forske i, om visse medfødte misdannelser kan være relaterede til tidlig optræden af kræft.

18. marts 2024

”Fodboldtrøjerne gav følelsen af, at vi ikke er alene”

Det var noget, der kunne mærkes hos familier med kræftsyge børn, da hele Danmark gik sammen til FodboldtrøjeFredag og slog indsamlingsrekord på over 8 millioner kroner.

15. marts 2024

#FodboldtrøjeFredag er nu talt op: Over 8 millioner kroner til Børnecancerfonden og børn med kræft

Store dele af Danmark var fyldt med farvestrålende fodboldtrøjer og arrangementer med grillpølser, fodboldquizzer og bordfodbold på arbejdspladser, skoler, foreninger og mange andre steder. FodboldtrøjeFredag satte et stort aftryk på fredag den 1. marts, da Børnecancerfonden og Danske Spil holdt den årlige indsamlingsdag til fordel for børn med kræft.

01. marts 2024

#FodboldtrøjeFredag har vokseværk: Indsamling til fordel for kræftramte børn vokser

Danske Spil og Børnecancerfonden inviterer i dag fredag den 1. marts 2024 hele Danmark til #FodboldtrøjeFredag for at støtte fondens arbejde. Fællesskabet er vokset markant de seneste år, og målet i år er at slå 2023’s indsamlingsrekord på 4 mio. kr.

01. marts 2024

#FodboldtrøjeFredag har slået sidste års rekord!

Danske Spil og Børnecancerfonden har fredag slået indsamlingsrekorden på den årlige "FodboldtrøjeFredag".