Viden om børnekræft

Når du vil vide mere om et emne, som ingen burde kende til

Eddie DSC3488RET

Vi giver dig ærlige svar, konkret vejledning og vigtig viden

Hvad enten man er forælder, søskende eller pårørende til et barn med kræft, er der mange spørgsmål, som presser sig på. Hvordan skal man handle? Hvem kan man tale med? Og hvad siger statistikkerne?

 

Her giver vi dig ærlige svar, konkret vejledning og vigtig viden – om et emne, som 200 nye familier hvert år lærer alt for godt at kende.

20180413 Elin Bornecancerfonden 374

Det er vigtigt at forstå det, der ikke er til at fatte

I det øjeblik en familie bliver ramt af kræft, er det slet ikke til at fatte. Men netop derfor er det vigtigt, at man prøver at forstå: Hvad er det egentlig, man står overfor? Hvem kan hjælpe en med at navigere i det? Og hvordan bliver det hele en lille smule nemmere at holde ud – så man kan holde sammen på familien?

For familier og pårørende

BC 4

Den første tid

Ikke to forløb er ens. Men én ting er sikkert: Man er ikke alene, selvom det kan føles præcis sådan for de mange familier, som hvert år skal lære at forholde sig til en alt andet end dagligdags hverdag.

Læs mere om den første tid
20150622 Jannick Bornecancerfonden 0071

Behandlingen

Tal med lægerne. Læs artiklerne. Og hør historierne fra dem, der selv har prøvet det. Jo mere man ved, jo bedre er man rustet, når ens barn skal i gang med behandlingen.

Læs mere om behandlingen

Alt, hvad vi ved om børnekræft

Anæmi og astrocytom. Kimcelletumorer og kemoterapi. Protonstråler og prognoser. Sepsis og senfølger. Som de førende eksperter i børnekræft er en af vores vigtigste opgaver at fortælle dig alt det, vi ved. Og alt det, vi ved, at vi ikke ved.  

MG 1370

Fakta og information

Find fakta og information om kræft hos børn. Læs om de forskellige typer af børnekræft. Og se de nyeste statistikker fra ”Dansk Børnecancer Register”.

Find fakta og information
Edith DSC4552RET

Børnenes historier

Lige nu er ca. 600 børn i behandling for kræft. Læs familiernes egne beretninger om, hvordan det er at have et barn med kræft.

Læs børnenes historier

Viden virker

Over halvdelen af vores indsamlede midler går til forskning. Det er der én god grund til: Det virker. Gennem de seneste 30 år er dødeligheden blandt børn med kræft faldet hele 25 procent. Og det skyldes først og fremmest forskningen.

Sort på hvidt

Vi udvikler løbende nye materialer.

 

Til dem, der vil vide mere om et bestemt emne.

 

Til dem, der skal fortælle om børnekræft henne i skolen.

 

Og til dem, der har behov for noget, som gør det lidt lettere at tale med deres barn og dets søskende om de svære emner.

Eddie DSC3558RET

SuperSnøren

Her kan man tale om tapperhed

Perlerne på SuperSnøren er symboler. Lyspunkter. Minder. Men det er først og fremmest tapperhedsmedaljer. Perlerne vidner nemlig om de mange ting, som børnene gennemgår under behandlingen. De har om nogen fortjent dem.

Seneste nyheder fra Børnecancerfonden

Navigationspil

21. februar 2024

Børn med kræft mødte Brøndbystjerner og glemte sygdommen for en stund

Seks børn med kræft fik i sidste uge en unik oplevelse, da de blev inviteret ud til fodboldklubben Brøndby IF til en dag i familieloungen og et møde med nogle af Brøndbys stjerner. En stor oplevelse for både børnene og Brøndbyspillerne.

11. januar 2024

Børnecancerfonden uddeler 46 millioner til fordel for børn med kræft

I 2023 støttede Børnecancerfonden projekter med hele 46 mio. kr. til gavn for børn og unge med kræft.

21. december 2023

Børnecancerfonden har afholdt uddelingsmøde og fordelt midler for 2023

I november var Børnecancerfondens bestyrelse samlet til årets uddelingsmøde. Her blev det besluttet, hvordan indsamlede midler fra 2023 skal fordeles.

28. november 2023

Børnekræftforsker hædres med 250.000 kr. for sit arbejde med hjernetumorer hos børn

Overlæge René Mathiasen fra Rigshospitalet modtager Henrik Hertz’ Forskningslegat på 250.000 kr. fra Børnecancerfonden for hans dedikation til forskning og behandling af børn med hjernetumorer.

24. november 2023

Kræftsyge børn og unge har succes med at gå i skole ved hjælp af robotteknologi

Børn og unge i kræftbehandling kan bevare den sociale og faglige kontakt til deres skoleklasse ved at gå i skole hjemmefra ved hjælp af robotteknologi. Det viser et forskningsprojekt med støtte fra Børnecancerfonden.

27. oktober 2023

Rekordstor donation fra Sportscar Event

Årets donation fra Sportscar Event slog alle forventninger og landede på hele 1.750.000 kr.

16. oktober 2023

Stamcelletransplantation i barndommen øger markant risikoen for tidlig hjertekarsygdom

Børn med højrisiko leukæmi bliver behandlet med stamcelletransplantation. Men 30 % af de transplanterede børn får alvorlige stofskifteforstyrrelser, som kan føre til tidlig åreforkalkning og livstruende hjertekarsygdom. Det viser forskning støttet af Børnecancerfonden. Projektets resultater er afgørende for bedre opsporing og behandling af tidlig hjertekarsygdom hos børnekræftoverlevere.

12. oktober 2023

Superhero Month blev til en donation på 875.473 kr.

Superhero Month blev til en donation på 875.473 kr. til kampen mod børnekræft.

02. oktober 2023

19.400.177 kr. til børn med kræft fra Team Rynkeby

Lørdag den 30. september 2023 var en vaskeægte festdag, hvor Team Rynkeby kunne afsløre, hvor mange penge de danske hold har samlet ind i sæson 22/23 - og det er imponerende!