Viden om børnekræft

Når du vil vide mere om et emne, som ingen burde kende til

Eddie DSC3488RET

Vi giver dig ærlige svar, konkret vejledning og vigtig viden

Hvad enten man er forælder, søskende eller pårørende til et barn med kræft, er der mange spørgsmål, som presser sig på. Hvordan skal man handle? Hvem kan man tale med? Og hvad siger statistikkerne?

 

Her giver vi dig ærlige svar, konkret vejledning og vigtig viden – om et emne, som 200 nye familier hvert år lærer alt for godt at kende.

20180413 Elin Bornecancerfonden 374

Det er vigtigt at forstå det, der ikke er til at fatte

I det øjeblik en familie bliver ramt af kræft, er det slet ikke til at fatte. Men netop derfor er det vigtigt, at man prøver at forstå: Hvad er det egentlig, man står overfor? Hvem kan hjælpe en med at navigere i det? Og hvordan bliver det hele en lille smule nemmere at holde ud – så man kan holde sammen på familien?

For familier og pårørende

BC 4

Den første tid

Ikke to forløb er ens. Men én ting er sikkert: Man er ikke alene, selvom det kan føles præcis sådan for de mange familier, som hvert år skal lære at forholde sig til en alt andet end dagligdags hverdag.

20150622 Jannick Bornecancerfonden 0071

Behandlingen

Tal med lægerne. Læs artiklerne. Og hør historierne fra dem, der selv har prøvet det. Jo mere man ved, jo bedre er man rustet, når ens barn skal i gang med behandlingen.

Alt, hvad vi ved om børnekræft

Anæmi og astrocytom. Kimcelletumorer og kemoterapi. Protonstråler og prognoser. Sepsis og senfølger. Som de førende eksperter i børnekræft er en af vores vigtigste opgaver at fortælle dig alt det, vi ved. Og alt det, vi ved, at vi ikke ved.  

MG 1370

Fakta og information

Find fakta og information om kræft hos børn. Læs om de forskellige typer af børnekræft. Og se de nyeste statistikker fra ”Dansk Børnecancer Register”.

Edithogingrid DSC4612RET

Børnenes historier

Lige nu er ca. 600 børn i behandling for kræft. Læs familiernes egne beretninger om, hvordan det er at have et barn med kræft.

Viden virker

Over halvdelen af vores indsamlede midler går til forskning. Det er der én god grund til: Det virker. Gennem de seneste 30 år er dødeligheden blandt børn med kræft faldet hele 25 procent. Og det skyldes først og fremmest forskningen.

SuperSnøren

Her kan man tale om tapperhed

Perlerne på SuperSnøren er symboler. Lyspunkter. Minder. Men det er først og fremmest tapperhedsmedaljer. Perlerne vidner nemlig om de mange ting, som børnene gennemgår under behandlingen. De har om nogen fortjent dem.

Sort på hvidt

Vi udvikler løbende nye materialer. Til dem, der vil vide mere om et bestemt emne. Til dem, der skal fortælle om børnekræft henne i skolen. Og til dem, der har behov for noget, som gør det lidt lettere at tale med deres barn og dets søskende om de svære emner.

Eddie DSC3558RET

Seneste nyheder fra Børnecancerfonden

Navigationspil

27. juni 2023

2 fodboldskoler sætter glæden i spil for 50 kræftsyge børn og søskende

De to fodboldskoler i Aarhus og Kongens Lyngby er for børn, der har eller har haft kræft, og deres søskende. I Aarhus kigger Stig Tøfting forbi.

22. juni 2023

Dansk dokumentar om børnekræft er støttet af Børnecancerfonden

22. juni 2023

Nu får kræftsyge børn i hele landet ambassadør-venner

En ambassadørordning, hvor kræftsyge børn får besøg af deres raske klassekammerater, er blevet så stor en succes, at den i 2023 bliver et af Børnecancerfondens faste tilbud til børn med kræft

22. juni 2023

Psykologforløb i hjemmet øger trivslen hos mødre til kræftsyge børn markant – og det har direkte indflydelse på børnenes trivsel

Det har et delstudie under forskningsprojektet FAMOS (FAMily-Oriented Support) for nylig påvist. Det unikke ved projektet er, at det er et psykologforløb, som inddrager hele familien og foregår i hjemmets trygge rammer. Tilsvarende tilbud findes ikke andre steder i verden eller i Danmark.

22. juni 2023

Flying Tiger Copenhagen samarbejde flyver for andet år i træk

22. juni 2023

Fodbold er fællesskab

DGI Fodbold, indgår et nyt partnerskab med Børnecancerfonden, Danmarks eneste fond, der kun arbejder for børn med kræft. Det bliver et partnerskab, der kun handler om børn.

23. juni 2023

Forskere har fundet en ny genmutation til risikoinddeling af børn med AML

Forskerne bag et nyt studie konkluderer, at mutationer i genet UBTF definerer en unik undertype af børn med akut myeloid leukæmi (AML).

28. juni 2023

Ny professor skal være med til at fremtidssikre forskningen i børnekræft

Birgitte Klug Albertsen forsker i leukæmi hos børn. Hun har opnået resultater, der har forbedret både overlevelsen og livskvaliteten hos børnene. Nu er hun blevet udnævnt til professor med støtte fra Børnecancerfonden. Det er godt nyt – både for forskningsmiljøet i Danmark og for vores position internationalt.

22. juni 2023

Forskning i børnekræft er også omsorg

Vi har netop uddelt Henrik Hertz’ Forskningslegat på 250.000 kr. Stort tillykke til Hanne Bækgaard Larsen for solid forskning og de ekstraordinære resultater du har skabt for børn med kræft.