Viden virker
Forskning er det bedste middel, vi har. Børn får andre og mere aggressive kræftformer end voksne, derfor kræver det en målrettet forskning i kræft hos børn. Det virker. I dag overlever 6 ud af 7 børn.

Dansk forskning i børnekræft står stærkt internationalt
Det er vigtigt at forstå det ufattelige. Børnekræft er et uhyre forskningskrævende speciale, da mange diagnoser kun ses hos en håndfuld danske børn om året.
Børnecancerfonden finansierer størstedelen af dansk forskning i børnekræft samt ”Dansk Børnecancer Register”. Vi har derfor adgang til den nyeste information på børnekræftområdet.
Her på siden fremhæver vi den nyeste forskning.
28. juni 2023
Ny professor skal være med til at fremtidssikre forskningen i børnekræft
Birgitte Klug Albertsen forsker i leukæmi hos børn. Hun har opnået resultater, der har forbedret både overlevelsen og livskvaliteten hos børnene. Nu er hun blevet udnævnt til professor med støtte fra Børnecancerfonden. Det er godt nyt – både for forskningsmiljøet i Danmark og for vores position internationalt.
22. juni 2023
Forskning i børnekræft er også omsorg
Vi har netop uddelt Henrik Hertz’ Forskningslegat på 250.000 kr. Stort tillykke til Hanne Bækgaard Larsen for solid forskning og de ekstraordinære resultater du har skabt for børn med kræft.
23. juni 2023
Senfølger og livskvalitet
Ca. halvdelen af de børn, der overlever, lever med senfølger.
27. juni 2023
Ny forskning skal forhindre infektioner i venekatetre
I 2021 begynder et nyt projekt på Rigshospitalet, støttet af bl.a. Børnecancerfonden, hvor det skal undersøges, om man kan rense venekatetre med saltstyre for at undgå infektioner.
27. juni 2023
39,5 mio. kr. til forskning og direkte støttetilbud
Forskning giver håb. Vi har i Børnecancerfonden netop udgivet vores årsrapport for 2019, og ud af de i alt 39,5 millioner kroner, som vi har uddelt, er de 32 millioner gået til forskning.
27. juni 2023
Ny, forbedret behandling til børn med leukæmi giver færre bivirkninger og senfølger
I 2014 og 2016 gav Børnecancerfonden penge til et forskningsprojekt på Aarhus Universitetshospital, der skulle undersøge, hvordan vi giver den bedste behandling til børn med leukæmiformen, ALL – det vil sige den behandling, der er mest effektiv og har færrest bivirkninger. Resultaterne fra forskningsprojektet har været så positive, at man nu har ændret på standardbehandlingen i hele Norden, og en række europæiske lande følger trop.
27. juni 2023
Bedre behandling til børn med leukæmi
Børn med en alvorlig type leukæmi kan nu nøjes med halvt så mange behandlinger med kemoterapi. Aarhus Universitetshospital står i spidsen for at udbrede den nye behandlingsform i stort, nyt europæisk samarbejde.
Brug for mere viden?