Viden om børnekræft

Forskning i børnekræft virker

Forskning er det bedste middel, vi har. Børn får andre og mere aggressive kræftformer end voksne, derfor kræver det en målrettet forskning i kræft hos børn. Det virker. I dag overlever 6 ud af 7 børn.

Forsker Stock2

Dansk forskning i børnekræft står stærkt internationalt

Det er vigtigt at forstå det ufattelige. Børnekræft er et uhyre forskningskrævende speciale, da mange diagnoser kun ses hos en håndfuld danske børn om året.

 

Børnecancerfonden finansierer størstedelen af dansk forskning i børnekræft samt Dansk Børnecancer Register. Vi har derfor adgang til den nyeste information på børnekræftområdet.

 

Her på siden fremhæver vi den nyeste forskning.

Brug for mere viden?

20180426 Johannes Bornecancerfonden KB 24

Børnenes historier

Lige nu er ca. 600 børn i behandling for kræft. Læs familiernes egne beretninger om, hvordan det er at have et barn med kræft.

Alfred DSC 0074

Bestil materiale

Til dem, der vil vide mere om et bestemt emne. Og til dem, der har behov for noget, som gør det lidt lettere at tale med deres barn og dets søskende om de svære emner.

Øget fokus på bivirkninger og senfølger

At flere børn overlever kræft i dag, skyldes i høj grad, at behandlingen er intensiveret de seneste to årtier. Konsekvensen er dog, at mange børn får alvorlige bivirkninger under deres behandling, og halvdelen af dem, der overlever, har varige skader efter behandlingen med kemoterapi og stråling.

 

Så hvor forskerne i mange år har haft fokus på at helbrede børnene, beskæftiger flere sig i dag med kvaliteten af det liv, vi helbreder børnene til. Fremadrettet er områder som individuelle behandlingsforløb, bivirkninger, senfølger og rehabilitering vigtige indsatsområder for at helbrede børnene til et liv med de samme muligheder som deres jævnaldrende.

Micas Rigshospitalet026