Forskningsprojekt

Dansk deltagelse i forsøg med ny medicin til børn og unge med tilbagefald af højrisiko neuroblastom

Dansk deltagelse i behandlingsforsøget BEACON2 skal give danske børn med tilbagefald af neuroblastom adgang til den nyeste behandling. 

Forskningsprojekt
2022
Starter snart
Projektansvarlig:

Overlæge, Karsten Nysom, Rigshospitalet

Støttet med:

500.000 kr.

Dnaforskning Staging

Formål

Enheden ”Ny medicin til børn med kræft” er den første nordiske afdeling for såkaldte fase 1- og fase 2-forsøg til børn med kræft. Afdelingen tilbyder børn, der får tilbagefald, eller som ikke har gavn af standardbehandlingen, at deltage i forsøg med ny kræftmedicin. I fase 1 er der især fokus på at undersøge den optimale dosis og bivirkninger. Fase 2 har fokus på at finde tegn på, om medicinen virker samt måle og dokumentere effekten. 

 

Danmark har siden 2014, som eneste forsøgssted i Norden, deltaget i fase 2-forsøget BEACON Neuroblastoma.  Det har bidraget til at besvare vigtige spørgsmål om behandling af tilbagefald af neuroblastom hos børn og unge.  

 

Den aktuelle bevilling dækker fortsat dansk deltagelse i forsøget, så børn og unge i Danmark med tilbagefald af højrisiko neuroblastom kan deltage i BEACON2. 

Status

Projektet starter, så snart forudsætningerne er på plads. Vi følger årligt op på alle projekter – også dem, der afventer igangsættelse. Projekter, der har modtaget en bevilling fra Børnecancerfonden, skal som udgangspunkt igangsættes inden for 3 år. 

Samarbejdspartnere

Projektet er finansieret i samarbejde med Team Rynkeby Fonden.

Se andre forskningsprojekter

viser 127 af 127 projekter