Det går pengene til

Oplysning

Hos Børnecancerfonden arbejder vi på at dele oplysning om børnekræft. 

Alfred DSC 1136

Kræft hos børn er et uhyre komplekst nicheområde

Det ved familierne og de pårørende om nogle – og spørgsmålene tårner sig op. Derfor arbejder vi for at oplyse dem om børnekræft.

 

Vi arbejder tæt sammen med de fire danske børnekræftafdelinger og finansierer bl.a. Dansk Børnecancer Register. Vi har derfor adgang til bred information, råd og erfaringer om livet med et kræftsygt barn – målrettet forældre, søskende, skolekammerater og andre pårørende.

 

Herudover finansierer vi en række oplysningsprojekter, som du kan se nedenfor.

Micas Rigshospitalet031

Støttede oplysningsprojekter

Micas Rigshospitalet066
Oplysning
2021
afsluttet
Deltagelse i den internationale børnekræft-konference SIOP

SIOP er den internationale sammenslutning af læger, sygeplejersker og andre fagpersoner, der arbejder inden for børnekræftområdet. Der er givet midler til, at sygeplejersker fra Aarhus og Aalborg Universitetshospital kan deltage i konferencen i 2022.

Projektansvarlig:

Oversygeplejerske Karen Margrethe Ottosen Møller og afdelingssygeplejerske Trine Brøner, Aarhus Universitetshospital, samt uddannelses- og udviklingssygeplejerske Stinne Just Bauditz, Aalborg Universitetshospital

Støttet med:

32.500 kr.

viser 6 af 6 projekter

Spørgsmålene er mange, når et barn får kræft

Når et barn eller en ung får kræft, står familien i en ny og ukendt virkelighed. Det er vigtigt, at den rette information kan tilgås.

 

Sammen med de fire børnekræftafdelinger udarbejder Børnecancerfonden informationsmateriale om bl.a. børnekræftsygdomme, behandlingen og kost.

Milla DSC3005RET

Bestil materialer

Børnecancerfonden udgiver forskellige informationsmaterialer, der både kan bruges til undervisning, almen information og som afsæt for at snakke om det svære og abstrakte med kræftsyge børn og deres søskende.

 

Materialerne er som udgangspunkt gratis (medmindre andet er angivet).

20150622 Jannick Bornecancerfonden 0071

Læs om vores øvrige indsatser for børn med kræft og deres familier

20180426 Johannes Bornecancerfonden KB 37

Familiestøtte

20150728 Hjerneoperation BCF 05

Forskning