Forskningsprojekt

Henrik Hertz-legat 2023

Henrik Hertz’ Forskningslegat 2023 gik til overlæge, ph.d. René Mathiasen for hans indsats for at forbedre behandlingen af børn og unge med hjernetumorer. 

Forskningsprojekt
2023
Igangværende
Projektansvarlig:

Overlæge, ph.d. René Mathiasen, Rigshospitalet

Støttet med:

250.000 kr.

Rene Mathiasen

Formål

Henrik Hertz’ Forskningslegat uddeles hvert 2. år til en forsker(-gruppe), der har gjort en ekstraordinær og dokumenteret indsats for børn med kræft i Danmark. Legatet er opkaldt efter Børnecancerfondens stifter, pensioneret overlæge, dr. med. Henrik Hertz. Det skal anvendes til forskning eller studie-/forskningsophold med fokus på børnekræft. 

 

I 2023 gik legatet til overlæge, ph.d. René Mathiasen for hans dedikation til forskning og behandling af børn med tumorer i hjerne og rygmarv. Gennem hans arbejde med bl.a. forskningskonsortiet 5C har han styrket både det nationale og internationale samarbejde om at forbedre behandlingen af denne sårbare patientgruppe.  

 

Forskningen under 5C har forgrenet sig til flere nye forskningsprojekter, der har potentiale til at gøre en stor forskel for børn med tumorer i hjerne og rygmarv. René Mathiasen har også bidraget til at etablere en national biobank, der har åbnet op for flere studier af behandling for hjernetumorer uden neurokirurgisk intervention. 

Status

Projektet starter, så snart forudsætningerne er på plads. Vi følger årligt op på alle projekter – også dem, der afventer igangsættelse.

 

Projekter, der har modtaget en bevilling fra Børnecancerfonden, skal som udgangspunkt igangsættes inden for 3 år.