Forskningsprojekt

HjerneTegn – Landsdækkende kampagne vil fremskynde diagnosen af børn med hjernetumorer

Hvert år bliver ca. 60 børn i Danmark diagnosticeret med en tumor i centralnervesystemet (hjerne og rygmarv). Disse børn har fortsat en dårligere overlevelse end andre børn med kræft.

Forskningsprojekt
2020
Igangværende
Projektansvarlig:

Professor Jeanette Falck Winther, Kræftens Bekæmpelse

Støttet med:

1.400.000 kr.

BC Riget 20

Formål

Hjernetumorer er svære at diagnosticere, fordi symptombilledet er diffust og kan variere, alt efter hvor tumoren sidder og barnets alder. Det kan betyde forsinket udredning af barnet og medføre mere udbredt sygdom på diagnosetidspunktet.

 

I et studie over henvisningsmønstre for børn med hjernetumorer vil den landsdækkende kampagne “HjerneTegn” kortlægge tiden fra første symptom til diagnose. Studiet er et virkemiddel til forhåbentlig at skabe en forskningsbaseret forandring i målgruppen. Målet er at reducere diagnoseperioden. Tidlig diagnose forventes at øge overlevelsen og kraftigt reducere alvorlige senfølger hos børnene. 

Status

Projektet skrider frem som planlagt, og kampagnen forventes at blive lanceret i løbet af 1. halvår 2023. Resultaterne af projektet vil blive beskrevet her på siden i takt med, at de bliver publiceret.  

Du kan læse mere om HjerneTegn her.

Støtteår

  • Støttet med 893.670 kr. i 2019
  • Støttet med 528.000 kr. i 2020

Se andre forskningsprojekter

viser 125 af 125 projekter