Nyheder

|

11. januar 2024

Børnecancerfonden uddeler 46 millioner til fordel for børn med kræft

Micas Rigshospitalet065

I 2023 støttede Børnecancerfonden projekter med hele 46 mio. kr. til gavn for børn og unge med kræft.

 

 

Rekordmange søgte midler til deres projekter

 

Børnecancerfonden uddeler hvert år et stort tocifret millionbeløb primært til forskning i børnekræft. I 2023 har 69 projekter inden for forskning, familiestøtte og oplysning fået støtte. Størstedelen af midlerne, nemlig 42 mio. kr., går alene til forskningsprojekter.

 

 

”Forskning er livsvigtig og altafgørende for, at vi kan være med til at sikre, at færre børn dør af kræft og flere overlever til et liv uden senfølger efter deres kræftforløb,”

Marianne Benzon Nielsen, direktør i Børnecancerfonden. 

 

 

Se et samlet overblik over alle modtagere i 2023.

 

 

Styrkelse af forskning og støtte til børnekræftområdet

 

Projekterne har det til fælles, at de bidrager til forskningens udvikling og forbedrer vilkårene for børn og unge med kræft. 

 

 

Bevillingerne i år går blandt andet til udvikling af nye og bedre metoder til at diagnosticere, behandle og forebygge børnekræft. Der gives også bedre støtte til børn med senfølger efter en hjernetumor samt til et unikt europæisk forskningssamarbejde mellem Rigshospitalet og førende børnekræftcentre i Holland og Tyskland, som kan være med til at løfte dansk børnekræftforskning gennem internationale netværk og samarbejder.

 

 

Der er også givet støtte til postdoc-bevillinger og efteruddannelser. Ligesom landets fire børnekræftafdelinger også modtager støtte til at afholde aktiviteter for børn og unge samt til søskendeprogrammer. Rekordmange havde ansøgt Aldrig før har så mange søgt midler hos Børnecancerfonden. 128 ansøgninger er blevet vurderet af Børnecancerfondens videnskabelige udvalg og den sundhedsfaglige bestyrelse. Året før var der tale om 97 ansøgninger.

 

 

“Vi havde gerne uddelt endnu flere penge og støttet flere projekter. Men der er et større behov, end vi har penge til,”

Marianne Benzon Nielsen, direktør i Børnecancerfonden. 

 

 

Børnecancerfonden er en lille privat fond med få medarbejdere, der udelukkende arbejder med børnekræft. Siden 1995 har fonden uddelt mere end 570 mio. kr. til børnekræftområdet med stærkt fokus på forskning.

 

 

Du kan læse mere om alle projekter, som Børnecancerfonden støtter, her.

Læs flere nyheder

Pressemeddelelse

|

Fodboldstjernen Pernille Harder besøger kræftsyge børn til DGI Fodboldskole i Aarhus

Pernille Harder

For andet år i træk afholder DGI Fodbold og Børnecancerfonden sammen to helt særlige og livsbekræftende fodboldskoledage for børn med kræft. 


Den 25. maj fra klokken 10 til 14 fra er der fodboldskole for børn med kræft hos ASA Fodboldklub i det centrale Aarhus, og her får børnene besøg af en helt særlig gæst. Anføreren for det danske kvindelandshold i fodbold Pernille Harder, kigger nemlig forbi. 


“Det er utroligt vigtigt for mig, at vi kan skabe rammer for, at børnene skal have en så god hverdag som muligt og få lov til at være børn. Derfor er det fantastisk, at DGI Fodbold og Børnecancerfonden giver børn med kræft mulighed for at glemme kræften, imens de er på fodboldskole. Jeg glæder mig rigtig meget til at komme på besøg,” udtaler Pernille Harder. 


En stærk ambassadør for Børnecancerfonden


Pernille Harder spiller til daglig hos de tyske mestre i Bayern München og er en af verdens bedste kvindelige fodboldspillere. Og så er hun Børnecancerfondens ambassadør, og er med til at sætte fokus på fondens arbejde og børn med kræft. 

 

“Pernille Harder er en fantastisk ambassadør, og vi er så glade for, at hun tager sig tid til at besøge børnene på fodboldskolen. Hun er med til at give dem en uforglemmelig dag, og det fortjener børnene,” siger Børnecancerfondens direktør, Marianne Benzon Nielsen.
 
Der er også fodboldskole den 1. juni hos Lundtofte Boldklub i Kongens Lyngby. 


Pressen er velkommen.

 

Børnecancerfonden samarbejder i forvejen med DGI Fodbold om DGI-fodboldskolerne i landet. Børnecancerfondes navn blev trykt på alle t-shirts til DGI’s fodboldskoler i 2022 og 2023, og det samme sker i år. Derfor vil børnene i Aarhus og Kongens Lyngby også drible rundt med Børnecancerfonden på maven.


Læs mere om fodboldskolerne.

 

Pressemeddelelse

|

DGI Fodbold og Børnecancerfonden gentager succesen med fodboldskoler for kræftsyge børn

Fodboldskoler 2023 4 710X432

I et langt sygdomsforløb er det vigtigt med positive oplevelser. Derfor arrangerer DGI og Børnecancerfonden igen i år to livsbekræftende fodboldskoler for børn med kræft og deres søskende.  

 

I år samles flere end 50 børn for at deltage i aktiviteter, der fokuserer på glæden ved at drible, jonglere og have det sjovt med bolden i centrum. De deltagende børn er børn med kræft samt deres søskende, der alle vil få muligheden for at skabe positive og mindeværdige oplevelser sammen.

 

Lørdag d. 25. maj 2024 triller bolden hos ASA Fodbold i det centrale Aarhus, og den 1. juni er det Lundtofte Boldklub i Kongens Lyngby, der kridter banerne op til fællesskab, leg og glæde. 

 

En oplevelse for livet


Børnene får en helt unik oplevelse, hvor de for en stund kan sætte bekymringer om deres sygdom og hospitalsbesøg på pause. De er ofte trukket ud af fællesskab under deres kræftforløb. Derfor er det en stor glæde for Børnecancerfonden, at DGI Fodbold bakker op om børn med kræft. 

 

”Vi er meget stolte over vores samarbejde, som giver børnene en oplevelse for livet. DGI´s store støtte skaber også opmærksomhed på børnekræft og inviterer til fællesskab,” lyder det fra direktør i Børnecancerfonden, Marianne Benzon Nielsen.

 

Børnecancerfonden samarbejder i forvejen med DGI Fodbold om alle fodboldskoler i landet. Fondens navn blev trykt på alle t-shirts til DGI’s fodboldskoler i 2022 og 2023, og det samme sker i år. Derfor vil børnene i Aarhus og Kongens Lyngby også drible rundt med Børnecancerfonden på maven.

 

 

Sætter glæden i spil


Hos DGI Fodbold er de glade for, at de kan være med til at give børn med kræft en dag med fodboldskole.

 

"Vi er rigtig glade for, at vi igen i år kan tilbyde positive oplevelser for kræftramte børn og deres familier i samarbejde med Børnecancerfonden og de to værtsklubber, ASA Fodbold og Lundtofte Boldklub. Vi er stolte over, at vi for tredje år i træk bidrager til at sætte fokus på Børnecancerfondens vigtige arbejde og sætter glæden i spil for de sygdomsramte familier på de to fodboldskoler,” siger Lars Møller.

 

Børnene og deres familier deltager gratis på fodboldskolerne.

Kontaktoplysninger


Pernille Damborg, presseansvarlig i Børnecancerfonden, 44 12 28 24
Lars Møller, formand for DGI Fodbold, 22 99 99 19

Nyhed

|

Ny forskning: Manglende tandanlæg hos nyfødte kan være forbundet med sjældne børnekræftformer

Tandnyhed

Børn med kræft har oftere medfødte misdannelser end andre børn. Derfor er der behov for at forske i, om visse medfødte misdannelser kan være relaterede til tidlig optræden af kræft.


På Aarhus Universitetshospital undersøger forskere derfor forbindelsen mellem medfødte misdannelser og kræft. De foreløbige resultater fra et forskningsprojekt tyder på, at flere sjældne kræftformer hos børn og unge, såsom knoglekræft (osteosarkom), levertumorer (hepatoblastom) og kræft i nervesystemet (neuroblastom), er forbundet med manglende tandanlæg ved fødslen. 


Forklaringen kan være, at de signalveje, der er afgørende for anlæg af tænder hos børn, også spiller en rolle i udviklingen af kræft. Det viser de foreløbige resultater fra det danske studie, som for første gang nogensinde har undersøgt sammenhængen i en samlet befolkningsgruppe. 


”Det var overraskende, at vi fandt en mulig sammenhæng med flere forskellige sjældne kræftformer hos børn og unge, for det er ikke tidligere beskrevet. I den sammenhæng er det dog også vigtigt at pointere, at selvom der er tale om en væsentlig øget risiko, så er det stadig meget sjældne kræftformer, og derfor er risikoen for det enkelte barn fortsat lav,” uddyber Ph.D.-studerende Saga Eiset fra Institut for Klinisk Medicin - Børn og Unge på Aarhus Universitetshospital.

viser af 40 nyheder