Nyheder

|

10. april 2019

Forældre til kræftsyge børn er særligt udsatte

Barn Mor Halvkolonne

Forældre til kræftsyge børn har to til tre gange forhøjet risiko for at få udskrevet medicin mod angst eller søvnproblemer. Det viser ny forskning fra Kræftens Bekæmpelse, som Børnecancerfonden har støttet.

 

Resultaterne bekræfter os i, at når et barn får konstateret kræft, så bliver hele familien kastet ud i deres livs krise. Derfor har Børnecancerfonden startet FAVN i samarbejde med Foreningen Cancerramte Børn, der er et tilbud om psykosocial støtte til familier med kræftsyge børn – under og efter behandlingsforløbet.

 

Winnie Linnet er én af dem, der har mærket de psykiske eftervirkninger efter et voldsomt kræftforløb. Hendes søn Sander blev erklæret rask sidste sommer, efter at have været igennem to hårde behandlinger for sin hjernetumor på bare to år.

 

Som følge af forløbet har Winnie udviklet angst og posttraumatisk stresslidelse.

 

”Mit batteri løber enormt hurtigt tørt for strøm, og min krop er i konstant alarmberedskab og reagerer kraftigt på stress. Jeg har i lange perioder ikke turdet se frem og glæde mig til noget som helst, fordi jeg ikke har turdet tro på, at vi kom dertil. Med professionel hjælp har jeg efterhånden lært at håndtere disse udfordringer, men jeg mærker dem dagligt,” siger hun.

 

Vi har brug for din hjælp, hvis vi fortsat skal støtte projekter som FAVN. Bliv en del af styrken og støt os via Mobilepay 78502 eller SMS GIV til 1217 for at støtte med 125 kr.

 

Resultaterne fra undersøgelsen viser bl.a. at:

  • Forældre er særligt udsatte, hvis der er tale om børn, som får tilbagefald eller dør af deres kræftsygdom
  • Risikoen for at få brug for medicin mod angst eller søvnløshed var særligt høj det første år efter diagnosen
  • Det er især forældre med kort uddannelse eller lav indkomst, som får udskrevet de specifikke former for medicin

Læs flere nyheder

Navigationspil

21. februar 2024

Børn med kræft mødte Brøndbystjerner og glemte sygdommen for en stund

Seks børn med kræft fik i sidste uge en unik oplevelse, da de blev inviteret ud til fodboldklubben Brøndby IF til en dag i familieloungen og et møde med nogle af Brøndbys stjerner. En stor oplevelse for både børnene og Brøndbyspillerne.

11. januar 2024

Børnecancerfonden uddeler 46 millioner til fordel for børn med kræft

I 2023 støttede Børnecancerfonden projekter med hele 46 mio. kr. til gavn for børn og unge med kræft.

21. december 2023

Børnecancerfonden har afholdt uddelingsmøde og fordelt midler for 2023

I november var Børnecancerfondens bestyrelse samlet til årets uddelingsmøde. Her blev det besluttet, hvordan indsamlede midler fra 2023 skal fordeles.

28. november 2023

Børnekræftforsker hædres med 250.000 kr. for sit arbejde med hjernetumorer hos børn

Overlæge René Mathiasen fra Rigshospitalet modtager Henrik Hertz’ Forskningslegat på 250.000 kr. fra Børnecancerfonden for hans dedikation til forskning og behandling af børn med hjernetumorer.

24. november 2023

Kræftsyge børn og unge har succes med at gå i skole ved hjælp af robotteknologi

Børn og unge i kræftbehandling kan bevare den sociale og faglige kontakt til deres skoleklasse ved at gå i skole hjemmefra ved hjælp af robotteknologi. Det viser et forskningsprojekt med støtte fra Børnecancerfonden.

27. oktober 2023

Rekordstor donation fra Sportscar Event

Årets donation fra Sportscar Event slog alle forventninger og landede på hele 1.750.000 kr.

16. oktober 2023

Stamcelletransplantation i barndommen øger markant risikoen for tidlig hjertekarsygdom

Børn med højrisiko leukæmi bliver behandlet med stamcelletransplantation. Men 30 % af de transplanterede børn får alvorlige stofskifteforstyrrelser, som kan føre til tidlig åreforkalkning og livstruende hjertekarsygdom. Det viser forskning støttet af Børnecancerfonden. Projektets resultater er afgørende for bedre opsporing og behandling af tidlig hjertekarsygdom hos børnekræftoverlevere.

12. oktober 2023

Superhero Month blev til en donation på 875.473 kr.

Superhero Month blev til en donation på 875.473 kr. til kampen mod børnekræft.

02. oktober 2023

19.400.177 kr. til børn med kræft fra Team Rynkeby

Lørdag den 30. september 2023 var en vaskeægte festdag, hvor Team Rynkeby kunne afsløre, hvor mange penge de danske hold har samlet ind i sæson 22/23 - og det er imponerende!