Nyheder

|

10. april 2019

Forældre til kræftsyge børn er særligt udsatte

Barn Mor Halvkolonne

Forældre til kræftsyge børn har to til tre gange forhøjet risiko for at få udskrevet medicin mod angst eller søvnproblemer. Det viser ny forskning fra Kræftens Bekæmpelse, som Børnecancerfonden har støttet.

 

Resultaterne bekræfter os i, at når et barn får konstateret kræft, så bliver hele familien kastet ud i deres livs krise. Derfor har Børnecancerfonden startet FAVN i samarbejde med Foreningen Cancerramte Børn, der er et tilbud om psykosocial støtte til familier med kræftsyge børn – under og efter behandlingsforløbet.

 

Winnie Linnet er én af dem, der har mærket de psykiske eftervirkninger efter et voldsomt kræftforløb. Hendes søn Sander blev erklæret rask sidste sommer, efter at have været igennem to hårde behandlinger for sin hjernetumor på bare to år.

 

Som følge af forløbet har Winnie udviklet angst og posttraumatisk stresslidelse.

 

”Mit batteri løber enormt hurtigt tørt for strøm, og min krop er i konstant alarmberedskab og reagerer kraftigt på stress. Jeg har i lange perioder ikke turdet se frem og glæde mig til noget som helst, fordi jeg ikke har turdet tro på, at vi kom dertil. Med professionel hjælp har jeg efterhånden lært at håndtere disse udfordringer, men jeg mærker dem dagligt,” siger hun.

 

Vi har brug for din hjælp, hvis vi fortsat skal støtte projekter som FAVN. Bliv en del af styrken og støt os via Mobilepay 78502 eller SMS GIV til 1217 for at støtte med 125 kr.

 

Resultaterne fra undersøgelsen viser bl.a. at:

  • Forældre er særligt udsatte, hvis der er tale om børn, som får tilbagefald eller dør af deres kræftsygdom
  • Risikoen for at få brug for medicin mod angst eller søvnløshed var særligt høj det første år efter diagnosen
  • Det er især forældre med kort uddannelse eller lav indkomst, som får udskrevet de specifikke former for medicin