Støtte til familierne

RESPECT - et projekt med effekt

RESPECT er et projekt, som sikrer, at børn og unge med kræft kan bevare kontakten til skolen, mens de er indlagt. Hver 14. dag får de nemlig besøg af to klassekammerater, der fungerer som deres ambassadører.

 

Derudover sørger vi for, at lærerne og eleverne bliver klogere på børnekræft, så de er bedre rustet til at tage godt imod ham eller hende, som vender tilbage til skolen efter et behandlingsforløb.

20180410 Ida Bornecancerfonden 170

Et behandlingsforløb er hårdt

Men tiden, som følger, er heller ikke altid nem. Det skyldes ikke mindst, at man har været væk fra skolen i en længere periode. Én ting er selve undervisningen, hvor man måske er sakket bagud. Noget andet er klassekammeraterne og de sociale relationer. 

 

Bliver man mødt af for mange spørgsmål? Eller måske tavshed? Og hvordan skal man forholde sig til det hele? De ting bliver nok aldrig nemme. Men med RESPECT bliver de faktisk lidt mindre svære.

20180410 Ida Bornecancerfonden 203

Vi ved, at det virker

RESPECT startede som et forskningsprojekt i 2012, og vi har støttet det helt fra begyndelsen. For os er projektet nemlig vigtigt. Og det er der én god grund til: Det virker.

 

Når det gælder ambassadørordningen med de to klassekammerater, er det ca. 9 ud af 10, der vurderer den som yderst positiv. Og med hensyn til undervisningen af lærere og elever, taler tallene ligeledes deres eget tydelige sprog: 83 % af klassekammeraterne har fået lettere ved at tale om kræftsygdommen, mens 75 % af lærerne er blevet mere kompetente i forhold til at samarbejde med eleven og familien. 

 

Eller sagt med andre ord: RESPECT har effekt. Og vi har respekt for fakta. Derfor har vi også valgt at overtage ejerskabet af RESPECT, så det nu er et fast, landsdækkende tilbud i Børnecancerfondens regi. 

150527 Sif 11