Ansøg fonden

Henrik Hertz Forskningslegat

Hvert andet år uddeler vi et forskningslegat på 250.000 kr., som er opkaldt efter Børnecancerfondens stifter, pensioneret overlæge, dr. med. Henrik Hertz.

Emil DSC3737RET

I næsten 50 år arbejdede Henrik Hertz for at forbedre vilkårene for børn og unge med kræft og deres familier.

 

Legatet skal anvendes til forskning eller studie/forskningsophold med fokus på børnekræft.

 

Henrik Hertz var i mange år leder af behandlingen af børn med kræft på Rigshospitalet og en af hovedkræfterne bag centraliseringen af denne behandling. Henrik var desuden medstifter af det fortsatte og betydningsfulde, nordiske samarbejde om børn med kræft i foreningen NOPHO.

 

I 1995 stiftede Henrik Børnecancerfonden, da han så et stærkt behov for at gennemføre fokuseret forskning inden for børnekræft.

Henrik 450X673

Modtager af forskningslegatet

Ved Børnecancerfondens Forskningsdag den 28. november 2023 blev Henrik Hertz’ Forskningslegat uddelt.

Ved Børnecancerfondens Forskningsdag den 28. november 2023 blev Henrik Hertz’ Forskningslegat uddelt.

 

Modtager af legatet i 2023 var overlæge René Mathiasen fra Rigshospitalet. René Mathiasen modtager legatet for hans dedikation til forskning og behandling af børn med hjernetumorer.

Størstedelen af midlerne går til forskning

Børnecancerfonden er den organisation i Danmark, der har støttet fleste danske forskningsprojekter i børnekræft. Den målrettede forskning har bidraget til at øge overlevelsen væsentligt.

 

Forskning er det bedste håb, vi kan give børn med kræft og deres familier. Derfor går størstedelen af de midler, vi indsamler, til forskning. Vi støtter også projekter, som er med til at sikre bedre behandling og pleje af børn med kræft. Det kan fx være faglige udviklingsprojekter og uddannelsesaktiviteter for det faglige personale, som behandler børnene. Eller projekter, der oplyser og informerer om børnekræft på forskellige måder.

 

Familier med et barn, der har kræft, kan også få støtte gennem Børnecancerfonden. Vi tilbyder fx specialiseret psykologhjælp, rehabiliteringscamps, efterskoleophold og omsorgslegater. 

Pexels Edward Jenner 4033304

I dag overlever 6 ud af 7 børn og unge med kræft

For 30 år siden var det blot 3 ud af 4 børn, der overlevede kræft. Den markant øgede stigning i overlevelsen skyldes et særskilt fokus på børnekræft. For børn får andre og mere aggressive kræftformer end voksne.

 

Alene siden 2017 har forskere i Danmark modtaget 164 mio. kr. fra Børnecancerfonden. Dansk forskning i børnekræft er i dag på et højt, internationalt niveau.

 

Henrik Hertz-forskningslegat på 250.000 kr. uddeles af Børnecancerfonden hvert andet år for at sikre denne udvikling og anerkende ekstraordinære forskningsresultater. 

20180413 Elin Bornecancerfonden 321