Nyheder

|

21. februar 2024

Børn med kræft mødte Brøndbystjerner og glemte sygdommen for en stund

Gruppefoto

Seks børn med kræft fik i sidste uge en unik oplevelse, da de blev inviteret ud til fodboldklubben Brøndby IF til en dag i familieloungen og et møde med nogle af Brøndbys stjerner. En stor oplevelse for både børnene og Brøndbyspillerne.

 

Når man er barn og ramt af kræft, er livet fyldt med bekymringer, kemobehandlinger og meget tid på sygehuset – i stedet for bare at være barn.

 

Men torsdag den 15. februar 2024 var helt speciel for Albert, Nohr, Augusta, Clement, Ellen og Lilli. De er mellem 6 og 14 år og har alle kræft. For en stund kunne de tænke på noget andet, da fodboldklubben Brøndby IF havde inviteret dem ud til en helt særlig oplevelse for at se holdet træne, spise pizza, spille FIFA og møde spillerne Nicolai Vallys, Kevin Mensah og Mathias Kvistgaarden i familieloungen.

 

Børnene er alle fra et af Børnecancerfondens projekter, der hedder RESPECT, som er et ambassadørprojekt, hvor børn med kræft får besøg af deres raske venner på hospitalet. Med sig havde de derfor også deres ambassadører og forældre.  

 

En af dem, der fik en helt særlig oplevelse, er Lilli på 14 år. Hun har en hjernetumor og hendes kræftforløb startede for et år siden med en form for epileptiske anfald og hovedpine. Forløbet har været barskt, men i dag fik tankerne et frikvarter fra bekymringerne i nogle timer.  

 

”Det betyder virkelig meget for mig at tænke på noget andet end al denne kræft. Det er så fedt at komme herud i Brøndby IF og opleve noget, som næsten ingen andre oplever. Og at opleve noget, der kun sker én gang i livet. Så det er virkelig fedt”, lyder det fra 14-årige Lilli.  

 

Lilli (th) og hendes veninder

 

Med sig havde hun sine ambassadører og veninder Nanna og Victoria.  

 

”Som Lillis ambassadør er jeg med på hospitalet og ser, hvad der sker derude. Det er ikke rart. Jeg har vænnet mig lidt mere til det nu. Og i dag synes jeg bare er hyggelig, og det er virkelig fedt at være her. Det er en engangsoplevelse, så det er virkelig dejligt at få denne mulighed,” lyder det fra Victoria.  

 

Mødet med Vallys

Dagen startede med, at børnene så spillerne træne. Så blev det tid til pizza til frokost og kort tid efter kom de tre fodboldstjerner Nicolai Vallys, Kevin Mensah og Mathias Kvistgaarden forbi og gav autografer samt mødte børnene.  

 

Albert på 7 år har leukæmi og glædede sig især til at møde Nicolai Vallys sammen med sin far. Det er ikke hver dag, at man får lov til at møde en fra fjernsynet, lød det fra en spændt Albert.

 

Albert, 7 år, spiller mod Nicolai Vallys

 

 ”Det er meget sjovere at være her end på sygehuset. Her er mere at lave,” lyder det fra Albert, der fik en snak og autografer af spillerne.    


En stor oplevelse for Brøndbystjernerne

Det var ikke kun en stor oplevelse for børnene. Det var det også for de tre fodboldspillere. Brøndby IF var sidste år på besøg på børnekræftafdelingen på Rigshospitalet. I dag var det omvendt. Det er svært ikke at blive rørt, når man er med til at give kræftramte børn en helt speciel dag, lød det fra alle tre spillere.  

 

”Det er skønt. Jeg synes, det er en lille smule rørende. Jeg prøver at nyde det,” lyder det fra Nicolai Vallys fra Brøndby IF. 

 

Clement spiller FIFA mod Mathias Kvistgaarden


“Jaaaaaaaaaa, jeg vandt 4-0,” råbte Clement, da han vandt over Mathias Kvistgaarden i FIFA. Og det er meget federe end at have lymfeknudekræft, blev de enige om.  

 

Et tre timers langt event var slut og sendte børnene enten hjem eller videre på sygehuset – med en stor oplevelse at huske tilbage på.  

 

Besøget i Brøndby IF er kommet i stand ved et samarbejde mellem Danske Spil og Børnecancerfonden i forbindelse med den årlige indsamlingsdag FodboldtrøjeFredag den 1. marts 2024.  

 

 

Læs flere nyheder

Navigationspil

18. marts 2024

”Fodboldtrøjerne gav følelsen af, at vi ikke er alene”

Det var noget, der kunne mærkes hos familier med kræftsyge børn, da hele Danmark gik sammen til FodboldtrøjeFredag og slog indsamlingsrekord på over 8 millioner kroner.

15. marts 2024

#FodboldtrøjeFredag er nu talt op: Over 8 millioner kroner til Børnecancerfonden og børn med kræft

Danmark trak i fodboldtrøjerne og samlede et rekordstort beløb på over 8 millioner kroner ind til kræftsyge børn. Et imponerende højt antal virksomheder deltog på dagen, mens #FodboldtrøjeFredag skabte stor opmærksomhed på de sociale medier.

01. marts 2024

#FodboldtrøjeFredag har vokseværk: Indsamling til fordel for kræftramte børn vokser

Danske Spil og Børnecancerfonden inviterer i dag fredag den 1. marts 2024 hele Danmark til #FodboldtrøjeFredag for at støtte fondens arbejde. Fællesskabet er vokset markant de seneste år, og målet i år er at slå 2023’s indsamlingsrekord på 4 mio. kr.

01. marts 2024

#FodboldtrøjeFredag har slået sidste års rekord!

Danske Spil og Børnecancerfonden har fredag slået indsamlingsrekorden på den årlige "FodboldtrøjeFredag".

21. februar 2024

Børn med kræft mødte Brøndbystjerner og glemte sygdommen for en stund

Seks børn med kræft fik i sidste uge en unik oplevelse, da de blev inviteret ud til fodboldklubben Brøndby IF til en dag i familieloungen og et møde med nogle af Brøndbys stjerner. En stor oplevelse for både børnene og Brøndbyspillerne.

11. januar 2024

Børnecancerfonden uddeler 46 millioner til fordel for børn med kræft

I 2023 støttede Børnecancerfonden projekter med hele 46 mio. kr. til gavn for børn og unge med kræft.

21. december 2023

Børnecancerfonden har afholdt uddelingsmøde og fordelt midler for 2023

I november var Børnecancerfondens bestyrelse samlet til årets uddelingsmøde. Her blev det besluttet, hvordan indsamlede midler fra 2023 skal fordeles.

28. november 2023

Børnekræftforsker hædres med 250.000 kr. for sit arbejde med hjernetumorer hos børn

Overlæge René Mathiasen fra Rigshospitalet modtager Henrik Hertz’ Forskningslegat på 250.000 kr. fra Børnecancerfonden for hans dedikation til forskning og behandling af børn med hjernetumorer.

24. november 2023

Kræftsyge børn og unge har succes med at gå i skole ved hjælp af robotteknologi

Børn og unge i kræftbehandling kan bevare den sociale og faglige kontakt til deres skoleklasse ved at gå i skole hjemmefra ved hjælp af robotteknologi. Det viser et forskningsprojekt med støtte fra Børnecancerfonden.