Nyheder

|

26. februar 2021

Psykosocial støtte til kræftramte unge skal være en integreret del af behandlingen

Micas Rigshospitalet063

Pilotprojektet Tjek på ungdomslivet med kræft på Rigshospitalet støtter unge med kræft om emner som kropsopfattelse, uddannelse og angst.

 

De unge får relevante støttetilbud ud fra en personlig samtale med en sygeplejerske, der er særligt uddannet i det evidensbaserede program Unge-tjek fra England. Visionen er at hjælpe de unge til at mestre deres livssituation gennem en målrettet, tværfaglig indsats.

 

Børnecancerfonden har med 750.000 kr. finansieret fase 1 og fase 2 af projektet, som sygeplejerske Margrethe Fogh Nielsen fra Rigshospitalet står bag. Resultaterne skal nu tilrettes og udvikles i en fase 3 med henblik på implementering som et fast tilbud til danske unge med kræft. Til det formål har Børnecancerfonden netop modtaget 257.556 kr. i støtte af Helsefonden.

 

"Unge-tjek-programmet imødekommer et udækket behov for psykosocial støtte til kræftramte unge ml. 12-18 år. Derfor har Børnecancerfonden støttet etableringen og udviklingen af programmet i projektets fase 1 og 2 – og vi er glade for, at Helsefonden vil støtte op om fase 3".

Marianne Benzon, direktør, Børnecancerfonden

 

Læs mere om samarbejdet og projektet hos Helsefonden her.