Nyheder

|

01. juli 2020

39,5 mio. kr. til forskning og direkte støttetilbud

Ingridogedith DSC4710RET

Forskning giver håb. Vi har i Børnecancerfonden netop udgivet vores årsrapport for 2019, og ud af de i alt 39,5 millioner kroner, som vi har uddelt, er de 32 millioner gået til forskning.

 

Det gør vi fordi, behandlingen af børnekræft kræver stadig mere kompleks og langsigtet forskning. Derfor følger vi forskningen til dørs. Det gør vi for eksempel med støtte til et professorat i bioinformatik og et, der blandt andet undersøger nye behandlingsformer med færre bivirkninger.

 

Og så har vi givet støtte til en række projekter, der hjælper familierne, når de står i deres livs måske værste krise.

 

Der er hvert år 200 danske familier, der får den ulykkelige besked, at deres barn har kræft.

 

Seks ud af syv overlever. Halvdelen af de overlevende har svære og livsvarige senfølger.

 

Hos Børnecancerfonden er vores vision, at ingen børn skal dø af kræft. Og at alle skal overleve til et liv uden senfølger.

 

Vi er kommet langt, men vi er slet ikke i mål endnu, og selv om flere indsamlings-events er blevet udskudt eller aflyst i år på grund af corona, satser vi i det kommende år på endnu flere samarbejder, der kan rejse midler til kræftramte børn.

 

I vores årsrapport kan I læse hvilke projekter, vi har valgt at støtte, og hvorfor. Hvordan Børnecancerfondens år 2019 har set ud, og hvad vi fokuserer på i 2020.

 

Hele årsrapporten kan læses her.