Nyheder

|

01. juli 2020

39,5 mio. kr. til forskning og direkte støttetilbud

Ingridogedith DSC4710RET

Forskning giver håb. Vi har i Børnecancerfonden netop udgivet vores årsrapport for 2019, og ud af de i alt 39,5 millioner kroner, som vi har uddelt, er de 32 millioner gået til forskning.

 

Det gør vi fordi, behandlingen af børnekræft kræver stadig mere kompleks og langsigtet forskning. Derfor følger vi forskningen til dørs. Det gør vi for eksempel med støtte til et professorat i bioinformatik og et, der blandt andet undersøger nye behandlingsformer med færre bivirkninger.

 

Og så har vi givet støtte til en række projekter, der hjælper familierne, når de står i deres livs måske værste krise.

 

Der er hvert år 200 danske familier, der får den ulykkelige besked, at deres barn har kræft.

 

Seks ud af syv overlever. Halvdelen af de overlevende har svære og livsvarige senfølger.

 

Hos Børnecancerfonden er vores vision, at ingen børn skal dø af kræft. Og at alle skal overleve til et liv uden senfølger.

 

Vi er kommet langt, men vi er slet ikke i mål endnu, og selv om flere indsamlings-events er blevet udskudt eller aflyst i år på grund af corona, satser vi i det kommende år på endnu flere samarbejder, der kan rejse midler til kræftramte børn.

 

I vores årsrapport kan I læse hvilke projekter, vi har valgt at støtte, og hvorfor. Hvordan Børnecancerfondens år 2019 har set ud, og hvad vi fokuserer på i 2020.

 

Hele årsrapporten kan læses her.

Læs flere nyheder

Navigationspil

18. marts 2024

”Fodboldtrøjerne gav følelsen af, at vi ikke er alene”

Det var noget, der kunne mærkes hos familier med kræftsyge børn, da hele Danmark gik sammen til FodboldtrøjeFredag og slog indsamlingsrekord på over 8 millioner kroner.

15. marts 2024

#FodboldtrøjeFredag er nu talt op: Over 8 millioner kroner til Børnecancerfonden og børn med kræft

Danmark trak i fodboldtrøjerne og samlede et rekordstort beløb på over 8 millioner kroner ind til kræftsyge børn. Et imponerende højt antal virksomheder deltog på dagen, mens #FodboldtrøjeFredag skabte stor opmærksomhed på de sociale medier.

01. marts 2024

#FodboldtrøjeFredag har vokseværk: Indsamling til fordel for kræftramte børn vokser

Danske Spil og Børnecancerfonden inviterer i dag fredag den 1. marts 2024 hele Danmark til #FodboldtrøjeFredag for at støtte fondens arbejde. Fællesskabet er vokset markant de seneste år, og målet i år er at slå 2023’s indsamlingsrekord på 4 mio. kr.

01. marts 2024

#FodboldtrøjeFredag har slået sidste års rekord!

Danske Spil og Børnecancerfonden har fredag slået indsamlingsrekorden på den årlige "FodboldtrøjeFredag".

21. februar 2024

Børn med kræft mødte Brøndbystjerner og glemte sygdommen for en stund

Seks børn med kræft fik i sidste uge en unik oplevelse, da de blev inviteret ud til fodboldklubben Brøndby IF til en dag i familieloungen og et møde med nogle af Brøndbys stjerner. En stor oplevelse for både børnene og Brøndbyspillerne.

11. januar 2024

Børnecancerfonden uddeler 46 millioner til fordel for børn med kræft

I 2023 støttede Børnecancerfonden projekter med hele 46 mio. kr. til gavn for børn og unge med kræft.

21. december 2023

Børnecancerfonden har afholdt uddelingsmøde og fordelt midler for 2023

I november var Børnecancerfondens bestyrelse samlet til årets uddelingsmøde. Her blev det besluttet, hvordan indsamlede midler fra 2023 skal fordeles.

28. november 2023

Børnekræftforsker hædres med 250.000 kr. for sit arbejde med hjernetumorer hos børn

Overlæge René Mathiasen fra Rigshospitalet modtager Henrik Hertz’ Forskningslegat på 250.000 kr. fra Børnecancerfonden for hans dedikation til forskning og behandling af børn med hjernetumorer.

24. november 2023

Kræftsyge børn og unge har succes med at gå i skole ved hjælp af robotteknologi

Børn og unge i kræftbehandling kan bevare den sociale og faglige kontakt til deres skoleklasse ved at gå i skole hjemmefra ved hjælp af robotteknologi. Det viser et forskningsprojekt med støtte fra Børnecancerfonden.