Nyheder

|

05. marts 2021

Genforskning i verdensklasse

Edith og Ingrid

De to søstre, Ingrid & Edith, fik med kun ét års mellemrum konstateret den samme sjældne kræftsygdom, leukæmi, Philadelphia kromosom positiv ALL

 

– nu deltager familien i et stort forskningsprojekt, STAGING på Rigshospitalet, som skal hjælpe videnskaben. Foreløbige resultater fra STAGING viser, at 15-30 % af børn med kræft rammes pga. en genfejl.

 

STAGING – Sådan vil forskerne løse en del af kræftgåden

 

  • Finde mutationer i generne, der kan ligge til grund for at kræftsygdommen opstod. Og samtidig undersøge, om disse genfejl er til stede i den nærmeste familie eksempelvis hos søskende og eller forældre.
  • Overvåge patienter, der har vist sig at være disponeret for kræft, så kræftsygdommen kan opdages på et tidligere stadie, hvor den er lettere at helbrede – bl.a. ved hjælp af scanninger.
  • Finde mutationer i kræftcellerne, der gør den særlig følsom for en bestemt målrettet behandling. På Rigshospitalets afdeling for eksperimentel behandling til børn og unge med kræft er den slags behandlinger allerede i brug.
  • Finde medfødte varianter i arvematerialet, der ændrer omsætningen af cellegifte. På den måde kan man mindske dosis af af de pågældende cellegifte, så patienterne ikke risikerer livstruende bivirkninger.
  • Finde medfødte varianter i arvematerialet, der øger risikoen for bestemte bivirkninger til behandlingen, f.eks. kvalme eller blodpropper. Således vil man kunne tilbyde en anden personaliseret eller forebyggende behandling til patienter med øget risiko for disse bivirkninger.

 

Læs mere her

Læs flere nyheder

Navigationspil

21. februar 2024

Børn med kræft mødte Brøndbystjerner og glemte sygdommen for en stund

Seks børn med kræft fik i sidste uge en unik oplevelse, da de blev inviteret ud til fodboldklubben Brøndby IF til en dag i familieloungen og et møde med nogle af Brøndbys stjerner. En stor oplevelse for både børnene og Brøndbyspillerne.

11. januar 2024

Børnecancerfonden uddeler 46 millioner til fordel for børn med kræft

I 2023 støttede Børnecancerfonden projekter med hele 46 mio. kr. til gavn for børn og unge med kræft.

21. december 2023

Børnecancerfonden har afholdt uddelingsmøde og fordelt midler for 2023

I november var Børnecancerfondens bestyrelse samlet til årets uddelingsmøde. Her blev det besluttet, hvordan indsamlede midler fra 2023 skal fordeles.

28. november 2023

Børnekræftforsker hædres med 250.000 kr. for sit arbejde med hjernetumorer hos børn

Overlæge René Mathiasen fra Rigshospitalet modtager Henrik Hertz’ Forskningslegat på 250.000 kr. fra Børnecancerfonden for hans dedikation til forskning og behandling af børn med hjernetumorer.

24. november 2023

Kræftsyge børn og unge har succes med at gå i skole ved hjælp af robotteknologi

Børn og unge i kræftbehandling kan bevare den sociale og faglige kontakt til deres skoleklasse ved at gå i skole hjemmefra ved hjælp af robotteknologi. Det viser et forskningsprojekt med støtte fra Børnecancerfonden.

27. oktober 2023

Rekordstor donation fra Sportscar Event

Årets donation fra Sportscar Event slog alle forventninger og landede på hele 1.750.000 kr.

16. oktober 2023

Stamcelletransplantation i barndommen øger markant risikoen for tidlig hjertekarsygdom

Børn med højrisiko leukæmi bliver behandlet med stamcelletransplantation. Men 30 % af de transplanterede børn får alvorlige stofskifteforstyrrelser, som kan føre til tidlig åreforkalkning og livstruende hjertekarsygdom. Det viser forskning støttet af Børnecancerfonden. Projektets resultater er afgørende for bedre opsporing og behandling af tidlig hjertekarsygdom hos børnekræftoverlevere.

12. oktober 2023

Superhero Month blev til en donation på 875.473 kr.

Superhero Month blev til en donation på 875.473 kr. til kampen mod børnekræft.

02. oktober 2023

19.400.177 kr. til børn med kræft fra Team Rynkeby

Lørdag den 30. september 2023 var en vaskeægte festdag, hvor Team Rynkeby kunne afsløre, hvor mange penge de danske hold har samlet ind i sæson 22/23 - og det er imponerende!