Nyheder

|

12. januar 2021

Genetiske forandringer kan give svaret

20150622 Jannick Bornecancerfonden 0071

Hvorfor får børn kræft? En af nøglerne skal findes i børnenes arvemateriale.

 

Banebrydende forskning fra Rigshospitalet slår fast, at det er afgørende at finde genetiske forandringer hos børn med kræft for at kunne give dem den bedste chance for at overleve og overleve til et godt liv.

 

Som de første i verden har forskere fra Rigshospitalet, med støtte fra Børnecancerfonden, gennemført en omfattende national opgørelse af medfødte genetiske forandringer hos nydiagnosticerede børn med kræft. Resultaterne er afgørende inden for forskning i børnekræft. Tidligere mente vi, at medfødte genetiske forandringer kun forklarede en meget lille andel af kræfttilfældene, men nyere forskning viser, at op mod 10% af børn med kræft har en medfødt genetisk disposition for at udvikle kræft.

 

 

Undersøgelsen kommer til at påvirke praksis

 

I dag er der nogle fastsatte kriterier for, hvilke børn, der undersøges genetisk. Undersøgelsen viser, at det er helt afgørende, at de kriterier bør udbygges, så vi fanger en endnu større gruppe og kan identificere børn med kræft allerede i et tidligt stadie og dermed øge sandsynligheden for at forøge deres overlevelseschancer og kan helbrede børnene til at godt liv. Dertil kommer vigtigheden af at kunne nærme os at forudsige, hvorvidt andre i familien kunne have samme arvelige disponering, som dermed kunne have gavn af at indgå i et screeningsprogram for at fange en potentiel sygdom på et tidligt stadie.

 

Undersøgelsen kommer fra STAGING-projektet på Rigshospitalet, som er startet og støttet af Børnecancerfonden.

 

Du kan læse artiklen HER.

Læs flere nyheder

Navigationspil

06. juni 2024

Flying Tiger Copenhagen og Børnecancerfonden indgår fast partnerskab

Siden 2021 har Flying Tiger Copenhagen støttet Børnecancerfonden og indsamlet over 4,3 millioner kr. til børn med kræft. Det formelle partnerskab markerer det stærke samarbejde og skal øge både den økonomiske støtte og give børnene positive oplevelser i deres liv med kræft.

23. maj 2024

Fodboldstjernen Pernille Harder besøger kræftsyge børn til DGI Fodboldskole i Aarhus

For andet år i træk afholder DGI Fodbold og Børnecancerfonden sammen to helt særlige og livsbekræftende fodboldskoledage for børn med kræft.

21. maj 2024

DGI Fodbold og Børnecancerfonden gentager succesen med fodboldskoler for kræftsyge børn

I et langt sygdomsforløb er det vigtigt med positive oplevelser. Derfor arrangerer DGI og Børnecancerfonden igen i år to livsbekræftende fodboldskoler for børn med kræft og deres søskende.

09. maj 2024

Hurtige ben og velsmurte cykler

I Skovtårnet ved Rønnede havde Team Rynkeby inviteret kræftramte børn og deres familier til at overvære en særlig træningsdag. Her fik børnene en unik oplevelse, alt imens de heppede på de cirka 250 ryttere, der cyklede op i det 46 meter høje tårn. Cykelturen var en ud af mange træningsture, der skal gøre rytterne klar til at cykle helt til Paris i juli.

29. april 2024

Ny forskning: Manglende tandanlæg hos nyfødte kan være forbundet med sjældne børnekræftformer

Børn med kræft har oftere medfødte misdannelser end andre børn. Derfor er der behov for at forske i, om visse medfødte misdannelser kan være relaterede til tidlig optræden af kræft.

18. marts 2024

”Fodboldtrøjerne gav følelsen af, at vi ikke er alene”

Det var noget, der kunne mærkes hos familier med kræftsyge børn, da hele Danmark gik sammen til FodboldtrøjeFredag og slog indsamlingsrekord på over 8 millioner kroner.

15. marts 2024

#FodboldtrøjeFredag er nu talt op: Over 8 millioner kroner til Børnecancerfonden og børn med kræft

Store dele af Danmark var fyldt med farvestrålende fodboldtrøjer og arrangementer med grillpølser, fodboldquizzer og bordfodbold på arbejdspladser, skoler, foreninger og mange andre steder. FodboldtrøjeFredag satte et stort aftryk på fredag den 1. marts, da Børnecancerfonden og Danske Spil holdt den årlige indsamlingsdag til fordel for børn med kræft.

01. marts 2024

#FodboldtrøjeFredag har vokseværk: Indsamling til fordel for kræftramte børn vokser

Danske Spil og Børnecancerfonden inviterer i dag fredag den 1. marts 2024 hele Danmark til #FodboldtrøjeFredag for at støtte fondens arbejde. Fællesskabet er vokset markant de seneste år, og målet i år er at slå 2023’s indsamlingsrekord på 4 mio. kr.

01. marts 2024

#FodboldtrøjeFredag har slået sidste års rekord!

Danske Spil og Børnecancerfonden har fredag slået indsamlingsrekorden på den årlige "FodboldtrøjeFredag".