Nyheder

|

16. oktober 2020

Ny forskning skal forhindre infektioner i venekatetre

Eddie DSC3488RET

I 2021 begynder et nyt projekt på Rigshospitalet, støttet af bl.a. Børnecancerfonden, hvor det skal undersøges, om man kan rense venekatetre med saltstyre for at undgå infektioner.

 

200 danske børn får hvert år stillet en kræftdiagnose. Alle får lagt et centralt venekateter, der skal bruges til blodprøver, medicin og kemoterapi, så børnene slipper for at blive stukket hele tiden. Ofte har børnene deres kateter i et år eller to, og de fleste oplever desværre, at de får bakterier i blodet. I mange tilfælde kommer der gentagne infektioner i katetrene.

 

70 procent af behandlingsrelaterede dødsfald hos børn med kræft er på grund af infektioner.

 

Projektet kommer til at foregå på alle børnekræftafdelinger i en periode på to år. Her vil et til to børn om ugen være med i forsøget, hvor alle børnene vil modtage antibiotika, som er den behandlingsmåde, man bruger på infektioner. Men derudover vil halvdelen af børnene også modtage behandling med saltsyre.

 

Hvis der i 2023 viser sig at være et positivt resultat med saltsyre, så kan det være til gavn for – ikke kun kræftsyge børn – men alle syge børn, der får lagt et venekateter, ligesom forskningen kan udbredes til resten af verden og også testes på voksne.

Læs flere nyheder

Navigationspil

09. juli 2024

Team Rynkeby er ankommet til Paris

Team Rynkeby er Børnecancerfondens største bidragsyder. Hvis du vil cykle med til næste år, er det muligt at ansøge allerede nu.

20. juni 2024

Vokseværk i Børnecancerfonden: indsamlede 72 mio. kr. i 2023

I dag har Børnecancerfonden offentliggjort årsrapporten for 2023, og de samlede indtægter steg med 10 mio. kr. i forhold til året før.

15. juni 2024

Mads Hermansen – ny ambassadør for Børnecancerfonden

Mads er 23 år og spiller i Premier League klubben Leicester i England, hvor han er målmand. Han er født i Odense, og før han kom til Leicester, spillede han i Brøndby IF.

13. juni 2024

Børneriget Fonden og Børnecancerfonden indgår nyt spændende partnerskab

Partnerskabet muliggør blandt andet realiseringen af projektet ”På Hovedet Haven”, som forener natur, kunst og helbredelse i en finurlig indendørs naturoplevelse. Her er alt vendt på hovedet - ligesom livet under indlæggelsen. Træet strækker sine grene nedad, mens rødderne hænger fra loftet, hvor en fantastisk blomstereng svæver over jorden.

06. juni 2024

Flying Tiger Copenhagen og Børnecancerfonden indgår fast partnerskab

Siden 2021 har Flying Tiger Copenhagen støttet Børnecancerfonden og indsamlet over 4,3 millioner kr. til børn med kræft. Det formelle partnerskab markerer det stærke samarbejde og skal øge både den økonomiske støtte og give børnene positive oplevelser i deres liv med kræft.

23. maj 2024

Fodboldstjernen Pernille Harder besøger kræftsyge børn til DGI Fodboldskole i Aarhus

For andet år i træk afholder DGI Fodbold og Børnecancerfonden sammen to helt særlige og livsbekræftende fodboldskoledage for børn med kræft.

21. maj 2024

DGI Fodbold og Børnecancerfonden gentager succesen med fodboldskoler for kræftsyge børn

I et langt sygdomsforløb er det vigtigt med positive oplevelser. Derfor arrangerer DGI og Børnecancerfonden igen i år to livsbekræftende fodboldskoler for børn med kræft og deres søskende.

09. maj 2024

Hurtige ben og velsmurte cykler

I Skovtårnet ved Rønnede havde Team Rynkeby inviteret kræftramte børn og deres familier til at overvære en særlig træningsdag. Her fik børnene en unik oplevelse, alt imens de heppede på de cirka 250 ryttere, der cyklede op i det 46 meter høje tårn. Cykelturen var en ud af mange træningsture, der skal gøre rytterne klar til at cykle helt til Paris i juli.

29. april 2024

Ny forskning: Manglende tandanlæg hos nyfødte kan være forbundet med sjældne børnekræftformer

Børn med kræft har oftere medfødte misdannelser end andre børn. Derfor er der behov for at forske i, om visse medfødte misdannelser kan være relaterede til tidlig optræden af kræft.