Nyheder

|

03. december 2021

Uden ildsjæle er vi intet

Susanne Nielsen 1024X1024

Hvert andet år uddeler vi en ganske særlig pris til den person, som har en indre glød og en stor passion for at gøre en forskel for børn med kræft – lige der, hvor de er.

 

Hvert andet år uddeler vi en ganske særlig pris til den person, som har en indre glød og en stor passion for at gøre en forskel for børn med kræft – lige der, hvor de er.

 

De personer findes der heldigvis mange af. Det er et stort privilegie, at så mange mennesker bakker op om Børnecancerfondens arbejde for børnene. Det er vi dybt taknemmelig for. Derfor ønsker vi også at vise vores taknemmelighed ved at hylde de personer, som gør en stor og hjertevarm indsats for børnene.

 

I år går prisen til en helt særlig person, som gennem 24 år har gjort en forskel for børn med kræft hver dag på børnekræftafdelingen på Aarhus Universitetshospital, Skejby. Susanne Nielsen, sygehjælper, madmor, perlemor, reservemor, trøste mor, reserve bedstemor og vi kunne blive ved. Susanne er en meget dygtig og vigtig person for Børnecancerfonden og ikke mindste for børnene og familierne.

 

 

Aktivitetskoordinator er bindeledet mellem afdelingen og Børnecancerfonden

 

Susanne Nielsen er aktivitetetskoordinator på Skejby for Børnecancerfonden, det har hun været gennem mange år. Hun bruger sin tid på at koordinere sociale-, pædagogiske- og kulturelle aktiviteter for børn og unge med kræft og så uddeler hun vores supersnøreperler til børnene. Heraf tilnavnet, perlemor. 

 

Susannes base er i køkkenet, hvor hun møder de indlagte børn og forældre over en kop kaffe og en snak om deres nye hverdag. Det er en vigtig drivkraft for Susanne at kunne præsentere familierne for nogle lyspunkter midt i alt det svære. Hun informerer om de tilbud Børnecancerfonden har, legater, psykologhjælp og events, der kan være med til at give familierne en pause fra sygdommen.

 

Susanne er et vigtigt og centralt bindeled mellem Børnecancerfonden og familierne.

 

Vi vil gerne sige dig et dybfølt TAK Susanne. TAK, fordi du er, som DU er. TAK for dit uvurderlige arbejde og din indsats, du gør for børn med kræft og deres familier.

 

Hvem siger det bedre end dem, der møder Susanne hver dag? 

 

 

”Susanne er en ener, hun betyder alt. Hun har været der for os gennem hele forløbet, ikke kun vores søn, men hele familien. Hun har reddet os -altid klar med omsorg og tid. Hun bær afdelingen. Jeg elsker hende næste lige så højt som min kone, ja det gør jeg sgu. Hun skaber tryghed. Hun har om nogen fortjent ildsjæl prisen.” 

Jesper, far til Louie.

 

”Susanne er guld værd, hun kender til alle børnenes sygdomsforløb via perlerne, Susanne er der altid for os familier. Man planlægger næste sit ophold efter om Susanne er på arbejde. Hun har altid tid til både børn og os forældre. Susanne har en hel særlig indlevelsesevne – en hel særlig forståelse for det vi går igennem – hun betyder alt!”

Donna, der er mor til Merle 11 år.

Læs flere nyheder

Navigationspil

18. marts 2024

”Fodboldtrøjerne gav følelsen af, at vi ikke er alene”

Det var noget, der kunne mærkes hos familier med kræftsyge børn, da hele Danmark gik sammen til FodboldtrøjeFredag og slog indsamlingsrekord på over 8 millioner kroner.

15. marts 2024

#FodboldtrøjeFredag er nu talt op: Over 8 millioner kroner til Børnecancerfonden og børn med kræft

Danmark trak i fodboldtrøjerne og samlede et rekordstort beløb på over 8 millioner kroner ind til kræftsyge børn. Et imponerende højt antal virksomheder deltog på dagen, mens #FodboldtrøjeFredag skabte stor opmærksomhed på de sociale medier.

01. marts 2024

#FodboldtrøjeFredag har vokseværk: Indsamling til fordel for kræftramte børn vokser

Danske Spil og Børnecancerfonden inviterer i dag fredag den 1. marts 2024 hele Danmark til #FodboldtrøjeFredag for at støtte fondens arbejde. Fællesskabet er vokset markant de seneste år, og målet i år er at slå 2023’s indsamlingsrekord på 4 mio. kr.

01. marts 2024

#FodboldtrøjeFredag har slået sidste års rekord!

Danske Spil og Børnecancerfonden har fredag slået indsamlingsrekorden på den årlige "FodboldtrøjeFredag".

21. februar 2024

Børn med kræft mødte Brøndbystjerner og glemte sygdommen for en stund

Seks børn med kræft fik i sidste uge en unik oplevelse, da de blev inviteret ud til fodboldklubben Brøndby IF til en dag i familieloungen og et møde med nogle af Brøndbys stjerner. En stor oplevelse for både børnene og Brøndbyspillerne.

11. januar 2024

Børnecancerfonden uddeler 46 millioner til fordel for børn med kræft

I 2023 støttede Børnecancerfonden projekter med hele 46 mio. kr. til gavn for børn og unge med kræft.

21. december 2023

Børnecancerfonden har afholdt uddelingsmøde og fordelt midler for 2023

I november var Børnecancerfondens bestyrelse samlet til årets uddelingsmøde. Her blev det besluttet, hvordan indsamlede midler fra 2023 skal fordeles.

28. november 2023

Børnekræftforsker hædres med 250.000 kr. for sit arbejde med hjernetumorer hos børn

Overlæge René Mathiasen fra Rigshospitalet modtager Henrik Hertz’ Forskningslegat på 250.000 kr. fra Børnecancerfonden for hans dedikation til forskning og behandling af børn med hjernetumorer.

24. november 2023

Kræftsyge børn og unge har succes med at gå i skole ved hjælp af robotteknologi

Børn og unge i kræftbehandling kan bevare den sociale og faglige kontakt til deres skoleklasse ved at gå i skole hjemmefra ved hjælp af robotteknologi. Det viser et forskningsprojekt med støtte fra Børnecancerfonden.