Nyhed

|

18. marts 2024

”Fodboldtrøjerne gav følelsen af, at vi ikke er alene”

Albert FTF 2

Det var noget, der kunne mærkes hos familier med kræftsyge børn, da hele Danmark gik sammen til FodboldtrøjeFredag og slog indsamlingsrekord på over 8 millioner kroner.

 

Mange familier fulgte med og kunne se den massive støtte i hele landet, da Børnecancerfonden og Danske Spil holdt FodboldtrøjeFredag den 1. marts. Den endelige indsamling slog rekord og gav 8.150.000 kr. til børn med kræft.

 

Der var fodboldtrøjer overalt på arbejdspladser, skoler, foreninger, fodboldklubber og mange andre steder. I år deltog et imponerende stort antal virksomheder. Der var i år flere end 500 registrerede indbetalende virksomheder mod 233 sidste år. Antallet af indbetalinger blev fordoblet, og det var fodboldtrøjer her, der og alle vegne på de sociale medier.

 

7-årige Albert fra Karlslunde har leukæmi, og hans familie havde også trøjerne på og kunne se den massive støtte mange steder. 


”Det er helt vanvittigt med den opbakning, der har været til FodboldtrøjeFredag i år. Det har været så rørende at se hvor uendeligt mange virksomheder og mennesker, der har bakket op om dagen. I et langt behandlingsforløb, som til tider kan være en ensom kamp som familie, giver støtten fra fodboldtrøjerne følelsen af, at vi ikke er alene. Det betyder også, at Børnecancerfonden kan fortsætte deres enestående arbejde, som vores familie mærker,” lyder det fra Alberts far, Martin Yttergård Berthelin. 

 

 

Albert i fodboldtrøje til FodboldtrøjeFredag

 

”Det var sjovt og anderledes at se så mange voksne i fodboldtrøjer. Normalt ser jeg kun fodboldtrøjer til fodboldkampe, eller når jeg selv spiller fodbold. Lige nu er min yndlingstrøje Nicolai Vallys fra Brøndby,” lyder det fra Albert. 

 

Besøg af TV2 ØST


Også i Benløse hos familien Damlund var fodboldtrøjerne taget på, og her kunne man også mærke den massive støtte, fortæller forældrene til 8-årige Nohr Damlund, Jon og Stephanie. Familien havde på dagen besøg af TV2 ØST, hvor de fortalte deres historie. 


”Det er rigtig rart, at så mange mennesker deltager i FodboldtrøjeFredag. Det betyder meget for os. At se andre har fodboldtrøjer på, gør, at vi kan mærke støtten fra både kendte ansigter og fremmede mennesker,” siger Jon Damlund.

 

8-årige Nohr fra Benløse

 

Nohr var to år gammel, da han første gang fik konstateret leukæmi i 2017. Han kom i behandling og blev rask. Men han fik tilbagefald i 2022 og blev syg igen. Herefter fik han intensiv kemobehandling, strålebehandling og en knoglemarvstransplantation.


Alle de indsamlede penge går ubeskåret til Børnecancerfondens arbejde for børn med kræft inden for forskning, familiestøtte og oplysning. Familien Damlund har fået hjælp gennem Børnecancerfonden med blandt andet psykologhjælp og legeterapi til Nohr, hvilket har været uundværligt for familien.

 

Nohr og hans familie deltog hos TV2 ØST. Se indslaget her

 

I Danmark får ca. 200 børn hvert år kræft, og op mod 600 er i behandling for børnekræft årligt. I dag overlever 6 ud af 7 børn. Men halvdelen får senfølger. Derfor er der brug for opbakning til Børnecancerfonden, som er en privat fond med få medarbejdere, der udelukkende arbejder med børn med kræft. 

 

Ifølge familien Damlund betyder FodboldtrøjeFredag meget for dem, da det er en positiv måde, man kan sætte fokus på børnekræft.

 

”Det betyder rigtig meget, at vi har nogle i ryggen, som kan hjælpe. At have et kræftsygt barn er en helt ny verden. Vi har været så glade for den støtte, vi har fået gennem Børnecancerfonden! Og bliver så glade for at se at engagementet og støtten til FodboldtrøjeFredag bliver mere og mere,” siger Stephanie Damlund.

Læs flere nyheder

Navigationspil

18. marts 2024

”Fodboldtrøjerne gav følelsen af, at vi ikke er alene”

Det var noget, der kunne mærkes hos familier med kræftsyge børn, da hele Danmark gik sammen til FodboldtrøjeFredag og slog indsamlingsrekord på over 8 millioner kroner.

15. marts 2024

#FodboldtrøjeFredag er nu talt op: Over 8 millioner kroner til Børnecancerfonden og børn med kræft

Store dele af Danmark var fyldt med farvestrålende fodboldtrøjer og arrangementer med grillpølser, fodboldquizzer og bordfodbold på arbejdspladser, skoler, foreninger og mange andre steder. FodboldtrøjeFredag satte et stort aftryk på fredag den 1. marts, da Børnecancerfonden og Danske Spil holdt den årlige indsamlingsdag til fordel for børn med kræft.

01. marts 2024

#FodboldtrøjeFredag har vokseværk: Indsamling til fordel for kræftramte børn vokser

Danske Spil og Børnecancerfonden inviterer i dag fredag den 1. marts 2024 hele Danmark til #FodboldtrøjeFredag for at støtte fondens arbejde. Fællesskabet er vokset markant de seneste år, og målet i år er at slå 2023’s indsamlingsrekord på 4 mio. kr.

01. marts 2024

#FodboldtrøjeFredag har slået sidste års rekord!

Danske Spil og Børnecancerfonden har fredag slået indsamlingsrekorden på den årlige "FodboldtrøjeFredag".

21. februar 2024

Børn med kræft mødte Brøndbystjerner og glemte sygdommen for en stund

Seks børn med kræft fik i sidste uge en unik oplevelse, da de blev inviteret ud til fodboldklubben Brøndby IF til en dag i familieloungen og et møde med nogle af Brøndbys stjerner. En stor oplevelse for både børnene og Brøndbyspillerne.

11. januar 2024

Børnecancerfonden uddeler 46 millioner til fordel for børn med kræft

I 2023 støttede Børnecancerfonden projekter med hele 46 mio. kr. til gavn for børn og unge med kræft.

21. december 2023

Børnecancerfonden har afholdt uddelingsmøde og fordelt midler for 2023

I november var Børnecancerfondens bestyrelse samlet til årets uddelingsmøde. Her blev det besluttet, hvordan indsamlede midler fra 2023 skal fordeles.

28. november 2023

Børnekræftforsker hædres med 250.000 kr. for sit arbejde med hjernetumorer hos børn

Overlæge René Mathiasen fra Rigshospitalet modtager Henrik Hertz’ Forskningslegat på 250.000 kr. fra Børnecancerfonden for hans dedikation til forskning og behandling af børn med hjernetumorer.

24. november 2023

Kræftsyge børn og unge har succes med at gå i skole ved hjælp af robotteknologi

Børn og unge i kræftbehandling kan bevare den sociale og faglige kontakt til deres skoleklasse ved at gå i skole hjemmefra ved hjælp af robotteknologi. Det viser et forskningsprojekt med støtte fra Børnecancerfonden.