Hvad sker der i Børnecancerfonden?

Nye initiativer. Nye forskningsprojekter. Nye behandlingsformer. Nye donationer. Nye uddelinger. Der sker hele tiden noget nyt i Børnecancerfonden. Og det er det, som vi skriver om her.

Seneste nyheder

Nyheder

|

Sportscar Event: Når fart skaber fællesskab

Sce2025

En dag med grin, fart og fællesskab

Den 13. maj 2025 forvandlede Odense Lufthavn sig til en arena fyldt med fart, farver og følelser, da børn berørt af kræft og deres familier blev inviteret til Sportscar Event. Her kunne de opleve nogle af Danmarks vildeste sportsvogne – helt tæt på og endda fra passagersædet.

Sportscra event, Børnecancerfonden

På billedet ses Jonathan, som er ude og køre stærkt.

   

At spejle sig i hinanden

Nicole Egeberg Juul Vogn deltog sammen med sin mand og deres fireårige søn Johan, som fik konstateret leukæmi i juni 2024.

”At komme ud til Sportscar Event skaber mulighed for, at børnene kan spejle sig i hinanden og få en særlig oplevelse. Det gør noget helt unikt. Det er det, børnene husker – at de fik lov at køre i en vild sportsvogn. Jeg tror, det giver meget mere værdi, end man regner med. Det betyder meget for børnene. Vi skal indlægges i morgen, og så er han nok indlagt i fire-fem dage, og så er det også fedt at have haft den her oplevelse. Så er man tanket lidt op og kan bedre klare det,” fortæller Nicole Egeberg Juul.

Fireårige Johan havde også svært ved at skjule begejstringen: “Jeg har været ude og køre i den tegnede bil [børnenes bil], og jeg kørte sammen med Motor Mille. Det var sjovt,” fortæller fireårige Johan.

Sportscar event, Børnecancerfonden

På billedet ses firårige Johan, som prøver en politimotorcykel.

 

 

En pause fra en krævende hverdag 

For familierne handler dagen om mere end blot fart. Det er en kærkommen pause fra en hverdag, som er præget af behandling. Og for nogle af familierne er Sportscar Event blevet en årlig tradition.

Heidi Møller Komsa, mor til syvårige Oliver, som har en hjernetumor, sætter ord på, hvad dagen betyder for hendes familie.

”Det betyder et afbræk fra hverdagen, og det er noget, drengene ser frem til hvert år. Det er tredje år, vi er med. På den her dag går man ikke så meget op i sygdom. Det er mere smil og glæde. Dagen giver os ekstra energi. Det er en oplevelse, vi kan tale om i lang tid. Det er bedre end en tur i Legoland,” fortæller Heidi Møller Komsa.

 

Motor Mille, Børnecancerfonden

På billedet ses Oliver, hans lillebror og Motor Mille.

 

 

Besøg af Motor Mille

En af dagens store overraskelser var børnestjernen Mille Gori – kendt som Motor Mille. For Mille var dagen noget helt særligt:

”Det bedste jeg ved, er at se børn smile og være glade. Men desværre står mange børn over for udfordringer, som gør det svært – især når de rammes af sygdom som kræft. Det er ikke værdigt for et barn. Derfor er det så vigtigt, at der er mennesker, som gør en indsats for at skabe små pauser midt i alt det svære – og for at støtte hele familien, ikke kun barnet, men også søskende og forældre. Det er netop dét, dette event kan: at give en smilepause. Jeg kan se på børnene - men også hele familien - at de smiler inden de kommer ind i bilen, fordi de glæder sig til noget,” fortæller Mille Gori.

 

 

Et mangeårigt samarbejde med stor betydning

Bag Sportscar Event står ildsjæle, der siden 2002 har samlet mere end 19 millioner kroner ind til Børnecancerfondens arbejde. Pengene går til forskning, støtte og oplysning – og gør en reel forskel for børn med kræft i Danmark.

Marianne Benzon Nielsen, direktør i Børnecancerfonden, sætter ord på det vigtige samarbejde:

”Vi er dybt taknemmelige for det mangeårige samarbejde med Sportscar Event. Det er imponerende, hvor mange midler der er blevet samlet ind gennem årene. Det gør det muligt for os at støtte endnu flere forskningsprojekter og initiativer, der forbedrer vilkårene for børn med kræft og deres familier,” siger Marianne Benzon Nielsen.

 

Børnecancerfonden markerer i 2025 sit 30-års jubilæum. Et år, hvor vi giver ekstra plads til at hylde dem, der gør en forskel. Sportscar Event er et af de samarbejder, som er med til at give håb, energi og oplevelser, der rækker langt ud over dagen.

 

Ildsjæle der gør en mærkbar forskel 

En af dem, der skaber glæde for børnene, er Brian Frederiksmose, som har deltaget i Sportscar Event siden 2023. Han husker særligt én oplevelse:

Sportscar event, Børnecancerfonden

På billedet ses Brian Frederiksmose, som netop har givet et barn en god køreoplevelse.

 

”Første gang jeg var med, var der en dreng som kiggede på mig og fortalte at han største drøm gik i oplevelse den dag – det var at køre med mig i min Lamborghini. Drengen kigger på mig og fortæller, at det har en meget større betydningen end jeg regner med, for han har ikke særlig lang tid tilbage. Det gav mig en følelse af lykke og sorg på samme tid. Jeg blev lidt afhængig af at gøre en forskel og skabe nogle lyse stunder i en mørk tid, for børnene men også for familierne”.

 

 

En skøn dag i Odense

Sportscar Event er et stærkt eksempel på, hvad der sker, når mennesker går sammen for at give håb, styrke og nærvær til børn med kræft og deres familier. For 13-årige Mathias, som har haft en hjernetumor, skabte dagen en masse fede oplevelser og en mulighed for at være sammen med andre børn som har stået i en situation som ham selv:

” Det er mega fedt [at være til Sportscar Event], for så er det ikke ligesom hjemme på skolen, hvor man godt kan føle sig alene. Her er der andre, som er ligesom en selv – de har bare nogle andre ting, de fejler. Det bedste ved dagen er at komme ud og køre alle de fede ture i de fede biler og bare opleve det hele. Jeg har kørt fire ture. Jeg vil tage al den glæde med mig, som jeg har haft i løbet af dagen – det har bare været en fantastisk dejlig dag,” fortæller 13-årige Mathias.

 

sportscar even til fordel for børn med kræft

Nyheder

|

Fremtidens forskning inden for børneonkologi

DSC07629

Børnecancerfondens mål er at ingen børn skal dø af kræft, og alle skal overleve til et liv uden senfølger. Hovedparten af fondens midler går til forskning, som skal bane vejen for nye og forbedrede behandlingsmetoder.

”Støtten fra Børnecancerfonden er meget vigtig for, at vi fortsat har forskning og behandling af børnecancer på det højeste internationale niveau. Mødet giver anledning til en dialog om, hvordan støtten fra Børnecancerfonden styrker dansk børneonkologi,” udtaler professor Henrik Hasle fra Aarhus Universitets Hospital

Faciliteret af læge og tv-vært, Peter Qvortrup Geisling, diskuterede forskerne blandt andet, hvilken retning dansk børneonkologi bevæger sig i, hvilke forskningsområder der bør prioriteres fremadrettet, samt hvilke udfordringer der opstår ved opstart og gennemførelse af forskning i børneonkologi.

”Kræftsygdomme blandt børn er alvorlige og fortsat den hyppigste medicinske dødsårsag blandt børn over 1 år. Jeg har set frem til at facilitere dagen og fremhæve forskernes vigtige perspektiver, så vi kan sikre, at Børnecancerfondens midler bruges målrettet og fortsat skaber den størst mulige effekt,” siger læge og TV-vært Peter Qvortrup Geisling.

Peter Qvortrup GeislingBørnecancerfonden temadag

Sammen om en fælles sag

Samarbejdet med forskere, hospitaler og internationale miljøer er noget af det, Børnecancerfonden hylder i 2025 i forbindelse med fondens 30-års jubilæum. I 2024 uddelte Børnecancerfonden 74,3 mio. kr. til hele 95 projekter og støtteinitiativer – det højeste antal og det største beløb i fondens 30-årige historie. Børnecancerfonden ønsker at støtte endnu flere solide forskningsprojekter i fremtiden.

Børnecancerfondens direktør, Marianne Benzon Nielsen, understreger vigtigheden af at samles nationalt: “For at sikre, at vores støtte bruges mest effektivt, er det afgørende, at vi har en klar forståelse af, hvilke forskningsområder og initiativer der har størst behov for opbakning. Den nationale indsigt giver os mulighed for at målrette vores støtte, så den får størst mulig effekt – både i forhold til at forbedre overlevelsen og reducere senfølgerne hos børn med kræft.”

Forskningsområder i fokus

Temadagen blev afrundet med en engageret debat, hvor Peter Qvortrup Geisling opsummerede dagens vigtigste pointer. Diskussionen gav værdifuld indsigt i både udfordringer og potentialer inden for forskning i børneonkologi, og vil skabe nuancer i vurderingen af ansøgninger til fonden. Som forskningsfond er det afgørende for Børnecancerfonden at bevare en tæt og løbende dialog med det faglige miljø. Relationen sikrer, at fonden bedst muligt kan identificere og støtte de forskningsområder med størst potentiale.

”Jeg har været meget glad for at være med i dag og fortælle om de projekter, vi har, og som gennem en lang årrække har været støttet af Børnecancerfonden. Al den forskning, som jeg arbejder med som børneonkolog, har igennem de sidste mange år i et eller andet omfang været støttet af Børnecancerfonden, som derfor er meget vigtig for det arbejde, vi udfører hver dag” Fortæller lektor og overlæge Mathias Rathe.

Til temadagen deltog forskere fra Rigshospitalet, Aarhus Universitetshospital, Aalborg Universitetshospital samt Odense Universitetshospital.

  • Rigshospitalet: Professor Kjeld Schmiegelow, ledende overlæge og lektor Lisa Hjalgrim, overlæge og lektor René Mathiasen.
  • Aarhus Universitetshospital: Professor Henrik Hasle, professor Birgitte Klug og professor Katja Von Hoff.
  • Odense Universitetshospital: lektor og overlæge Mathias Rathe, overlæge Peder Skov Wehner og ledende overlæge Stine Lykke Degn.
  • Aalborg Universitetshospital: Professor Marianne Olsen og afdelingslæge Christina Friis Jensen. 

 

 

Udover forskerne deltog også Børnecancerfondens bestyrelse og ledelse: Forperson, Christina Høi-Hansen, samt bestyrelsesmedlemmerne professor, dr. med., Søren Rittig, professor, dr. Med, Anja Pinborg, lektor i sygepleje til børn og unge, Claus Sixtus og fra Børnecancerfonden: direktør, Marianne Benzon Nielsen, vicedirektør, Nicolai Eisenreich, projektleder for forskningsformidling Mette Weibel Willard samt chefsekretær Tine Skovgaard.

 

viser af 62 nyheder