Børnenes historier

Mys historie

My er ét af de børn, der har gennemgået urimeligt hårde behandlinger for at blive rask igen efter en kræftdiagnose. Kun tre måneder gammel fik hun konstateret en sjælden spædbarnsleukæmi. Mød My og hendes forældre i denne artikel.

My - ALL

Hård intensiv behandling

My starter i intensiv behandling med kemoterapi, for at få sygdommen under kontrol. Grundet den aggressive sygdom, My’s lave alder og risikoen for tilbagefald, skal hun knoglemarvstransplanteres for at sikre hende de bedste betingelser for at blive rask. Transplantationen går godt, men desværre opstår der en sjælden, voldsom bivirkning, som forringer blodgennemstrømningen i Mys lungekredsløb.

 

Det lille hjerte belastes 

Den dårlige cirkulation resulterer i, at My pludselig stopper med at trække vejret. Straks bliver hun overflyttet til intensivafdelingen, hvor lægerne lægger hende i både respirator, dialyse, My’s hjerte kæmper og hun har svært ved at holde blodtrykket oppe. My gennemgår herefter en af tre hjerteoperationer, og bliver lagt på hjerte- lunge maskine for at aflaste hendes lille krop.

"Det var frygteligt, hun havde slanger og dræn alle steder, og bare de rykkede lidt på hende, blev hendes tilstand forværret. Lægerne fortalte os, at de havde ryggen mod muren, og at det nu var My, som skulle vise, at hun ville livet. Det er en forældres værste mareridt ikke at vide, om ens barn overlever"

Mathilde, mor til My

Tegn på bedring

Heldigvis begynder My at vise tegn på bedring, og efter 21 dage i respirator slår My endelig øjnene op. Både læger og familie er lettede, men en MR-skanning afslører, at det voldsomme forløb har haft konsekvenser og at My desværre har erhvervet sig en hjerneskade.

 

Kræftfri men ikke uden omkostninger

My er i dag kræftfri. Men den farvestråledende SuperSnøre er et bevis på det hårde behandlingsforløb My og hendes familie har været igennem. Mys Supersnøre tæller nemlig mere end 650 perler og er næsten 8 meter lange. My er ét af de mange børn, der er mærket af den intensive behandling.

TV2 ØSTJYLLAND har været hjemme hos My og hendes familie for at høre, hvordan Børnecancerfondens SuperSnøre hjælper dem gennem en barsk tid.

Behandlingen er hård for den lille barnekrop

Børn får andre og mere agressive kræftformer end voksne. På grund af den intensive og hårde behandling, lever mere end hvert 2. barn, som har overlevet kræften, med senfølger som fx knogleskørhed, organskader, infertilitet, diabetes, angst og hovedpine. Illustrationen her på siden, er et eksempel på hvad et konkret barn, som var i kræftbehandling i 2 ½ år skulle igennem.

Vi arbejder bl.a for forskning i bedre behandlinger, og vores mål er, at alle børn skal overleve kræft til et liv uden senfølger

Støt børn som My

Hvert år får 200 danske børn kræft.

Seks ud af syv overlever, men halvdelen har varige skader efter den intensive behandling.

Børn har brug for os voksne i den kamp, som de ikke kan vinde alene.

Støt børn som My

Din donation gør en forskel

150 kr.
250 kr.
500 kr.