Børnenes historier

Noahs historie

Noah tabte sig pludseligt og blev meget træt. Senere viste det sig, at han havde kræftformen Hepatoblastom.

Micas Rigshospitalet012

Lige op til jul 2021 blev Noah akut henvist til Skejby. Dagen efter henvisningen får han at vide, at han har kræft. De næste dage går med scanninger og prøver, for at fastslå en præcis diagnose. Det viser sig at være et hepatoblastom (kræft i leveren) med spredning til begge lunger. Tumoren vurderes til at være 15 cm stor og er vokset ud i bughulen.

 

Den 23. december får Noah sin første omgang kemo. Det betyder, at han bruger jul og nytår på at være indlagt. Han deltager i Børnecancerfondens landstræf, hvor han fik mulighed for at være sammen med andre unge, der gik igennem det samme som ham selv.

 

Den efterfølgende påske er Noah klar til operation, hvor han får fjernet sin tumor på leveren. Efter operationen ventede mere kemoterapi, og i maj blev der fjernet 25 ‘klatter’ kræft fra den højre lunge. Det betød, at Noah skulle være indlagt på sin 15-års fødselsdag.

"Noah har gennem hele forløbet haft en positiv indstilling og holdt humøret højt. Han har været meget åben og har stillet mange spørgsmål til os og til lægerne"

Pernille, mor til Noah

Efter en veloverstået operation, skulle Noah igen igennem kemoterapi, inden der også blev fjernet 25 ‘klatter’ fra venstre lunge. Han har i dag afsluttet sin kemoterapi og er nu færdigbehandlet. 

Støt børn som Noah

Hvert år får 200 danske børn kræft. Seks ud af syv overlever, men halvdelen har varige skader efter den intensive behandling. Børn har brug for os voksne i den kamp, som de ikke kan vinde alene.

Støt børn som Noah

Din donation gør en forskel

150 kr.
250 kr.
500 kr.