Børnenes historier

Liams historie

Liam er opmærksom på, at hans medicin er vigtig, trods han kun er 8 år gammel. Støtte fra klassekamerater, venner og bedsteforældre har været guld værd for 8-årige Liam, som i 2019 fik konstateret Kronisk myeloid leukæmi (CML).

Liam CML

CML er en meget sjælden og meget langsomt udviklende form for blodkræft, som rammer ca. 1-2 børn og unge (under 18 år) i Danmark om året. Det er en kronisk form for leukæmi, og derfor vil Liam formentlig aldrig blive rask.

 

Gennem behandlingsforløbet, har Liam kun fået kemo gennem tabletform, og han har heldigvis været skånet for de værste bivirkninger, men til gengæld skal Liam højst sandsynligt have tablet-behandling mod kræften resten af livet – og Liam er opmærksom på, at hans medicin er vigtig, trods han kun er 8 år gammel.

"Liam bliver meget hurtigere træt end før, og så får han ofte rigtig ondt i mave og ben. Det betyder, at vi er nødt til at vælge mange sociale ting fra. Liam har en lillesøster, Mille, og selvom vi synes, vi har været opmærksomme på hende, så er det bare hårdt at være lillesøster til et sygt barn. Hun klarer det dog over alt forventning"

Jeanett, Liams mor

I forløbet har Liam og hans forældre oplevet en stor støtte fra klassekammerater, bedsteforældre og venner, som har betydet meget for at få hverdagen til at hænge sammen. Liam har det i dag efter omstændighederne godt og hans tal er stabile.

Støt børn som Liam

Hvert år får 200 danske børn kræft. Seks ud af syv overlever, men halvdelen har varige skader efter den intensive behandling.

Børn har brug for os voksne i den kamp, som de ikke kan vinde alene.

Støt børn som Liam

Din donation gør en forskel

150 kr.
250 kr.
500 kr.