Børnenes historier

Filips historie

Kræften var startet i maven, men havde heldigvis ikke spredt sig til hjernen. Dog var kræften i stadie 4 og skulle derfor behandles meget intensivt. Filip går i 3.klasse og elsker fodbold, men er født med en kromosomdefekt som betyder, at han har en øget blødningstendens og derfor skal være ekstra forsigtig, når han løber rundt og leger.

Fredagshistorier Hjemmeside 2 490X432

Red. 12. april 2021

I sensommeren 2020 begyndte Filip at få ondt i nakken, og efterfølgende ondt i halsen. Han blev både tjekket for halsbetændelse og corona, men det var ingen af delene. Grundet hans øgede blødningstendens, og hans forværrede tilstand, tog familien på hospitalet og fik taget blodprøver. Svaret viste, at Filip havde Burkitts lymfom, og 65 % af rygmarven var fyldt med kræft.

 

Kræften var startet i maven, men havde heldigvis ikke spredt sig til hjernen. Dog var kræften i stadie 4 og skulle derfor behandles meget intensivt. Det reagerede Filips krop på, og han kom på intensivafdelingen, og var efterfølgende indlagt det meste af behandlingstiden.

"Filip er en glad og positiv dreng, som godt kan lide at være social og aktiv. Han har virkelig glædet sig til igen at kunne være social, da corona og hans kræft har sat en stopper for det, og komme i skole til sine venner og kunne spille bold i haven"

Lea, Filips mor

Familien fik i slutningen af januar 2021 besked om, at kræften ikke længere kan spores.

Støt børn som Filip

Hvert år får 200 danske børn kræft.

 

Seks ud af syv overlever, men halvdelen har varige skader efter den intensive behandling.

 

Børn har brug for os voksne i den kamp, som de ikke kan vinde alene.

Støt børn som Filip

Din donation gør en forskel

150 kr.
250 kr.
500 kr.