Børnenes historier

Magnus' historie

”Jeg begyndte at græde, da jeg fik at vide, at jeg havde kræft, for jeg var bange for at dø. Jeg er virkelig taknemmelig for at have overlevet. Jeg ved, at jeg er heldig og skal nyde hver dag, for kræften kan komme tilbage eller ramme en anden i min familie”, siger Magnus, der for knap 11 år siden fik konstateret lymfeknudekræft.

Magnus Non Hodgkin

Som enhver anden ung fyr, var Magnus aktiv og især håndboldbanen trak den unge nordjyde til sig flere gange om ugen. Magnus følte sig på ingen måde syg, men en sommerdag begyndte en stor knude pludselig at vokse frem på hans hals. Knuden blev ved med at vokse, og en biopsi afslørede, at den var ondartet, og at Magnus havde lymfeknudekræft, non-Hodgkin’s lymfom (NHL).

 

Efter en lang række undersøgelser kunne lægerne heldigvis udelukke, at kræften havde spredt sig til andre steder i Magnus’ krop, og i august 2012 fik Magnus opereret knuden på halsen væk. Efterfølgende kunne Magnus nøjes med to intensive kure med kemoterapi, men som mange andre børn med kræft fik han svære bivirkninger af kemoterapibehandlingen, så selv om behandlingsforløbet var kort, var Magnus’ krop medtaget.

 

Alligevel var Magnus tilbage på håndboldbanen bare et par uger efter sin sidste behandling. I dag har Magnus det godt og nyder sin ungdom.

"Det er nogle gange svært at tale med andre om, at jeg har haft kræft. Der er altid nogen, der tror, jeg siger det for sjov, og andre har svært ved at tale om det. De tror nok, jeg ikke kan lide at snakke om det. Men det kan jeg altså godt"

Magnus

Støt børn som Magnus

Hvert år får 200 danske børn kræft.

Seks ud af syv overlever, men halvdelen har varige skader efter den intensive behandling.

Børn har brug for os voksne i den kamp, som de ikke kan vinde alene.

Støt børn som Magnus

Din donation gør en forskel

150 kr.
250 kr.
500 kr.