Børnenes historier

Noahs historie

Behandlingerne af børn med kræft er forbedret markant de seneste år. Men vi er ikke i mål, hvis alle børn skal overleve til et liv uden senfølger. Tre år gammel får Noah konstateret leukæmi. Først efter en omfattende knoglemarvstransplantation får lægerne bugt med kræften.

Img 1279 360X482

Red. 13. februar 2020

I 2016 får den dengang tre år gamle Noah konstateret leukæmi (ALL) af en særlig aggressiv undertype. Lægerne kan ikke få bugt med hans sygdom og må opgive behandlingen med kemoterapi.

 

Først efter et halvt års indlæggelse og en omfattende knoglemarvstransplantation begynder han at få det bedre.

"Der har været tidspunkter, hvor Noah har sagt, at han ikke kunne klare mere. At høre de ord fra sit lille barn er ubeskriveligt hårdt. Man har ikke kunne gå igennem det for ham eller tage hans plads, uanset hvor meget man har ønsket det"

Camilla, Noahs mor.

I dag er Noah 7 år gammel og er startet i 1. klasse. Han er kræftfri, men går stadig til kontrol.

 

”Hans skolestart har været et godt skridt hen mod en “normal” hverdag. Men der er ingen tvivl om at hans lange, intensive kræftforløb har sat sine spor. Vi har dagligt udfordringer i form af koncentrationsbesvær og fysiske smerter, som kræver et godt samarbejde med skolen.

 

Noah, ALL, Børnecancerfonden

 

Noah er startet til fodbold, og vi kan tydeligt se en forbedring i forhold til det motoriske, men der er stadig lang vej. På trods af udfordringerne, er han en glad dreng med mange gode venner og mod på livet.

 

Han nyder sin titel som storebror til tre skønne brødre. Han er en rigtig kriger, og et forbillede for mange,” fortæller Camilla, der er Noahs mor.

Støt børn som Noah

Hvert år får 200 danske børn kræft.

 

Seks ud af syv overlever, men halvdelen har varige skader efter den intensive behandling.

 

Børn har brug for os voksne i den kamp, som de ikke kan vinde alene.

Støt børn som Noah

Din donation gør en forskel

150 kr.
250 kr.
500 kr.