Børnenes historier

Albertes historie

På under 24 timer ændrede livet sig for Albertes familie. Dagen efter, at de havde haft deres datter til lægen, fik de beskeden om, at Alberte havde blodkræft, leukæmi ALL.

Alberte ALL

Jeg havde en følelse af, at vores liv gik i stykker i det øjeblik. Det gamle liv, vi havde, var væk. Jeg fik en ud-af-kroppen følelse,” fortæller Morten om det øjeblik, hvor Alberte fik sin diagnose.

 

Morten og Rikke har også en anden datter, Albertes storesøster Luna. Derfor måtte familien forsøge at fortsætte et så normalt liv som muligt. En opgave, der var fuldstændig umulig i starten. Morten var hjemme med Luna det meste af tiden, mens mor Rikke var indlagt med Alberte. Luna havde mange spørgsmål til hendes lillesøsters situation, da hun ikke helt forstod, hvorfor lillesøster var væk.

"Luna stillede spørgsmål, som jeg selv havde brug for at spørge en “voksen” om. Hvad hvis lægen ikke kan hjælpe? Skal hun dø? Hvorfor må hun ikke komme hjem? Hun så også, hvordan hendes søster forandrede sig, og hvad sygdommen gjorde ved hende."

Morten, Albertes far

Alberte forandrede sig meget de første 6-8 uger. Hun blev dårligere og dårligere og gik helt ind i sig selv. Det gav og giver stadig Morten en følelse af afmagt, da familielivet pludselig blev kaotisk, og uvished og angst fyldte i hverdagen. Det er en meget svær rejse som forældre, fortæller han.

 

Alberte er i dag 5 år og er lige nu i vedligeholdelsesbehandling. Hun har det efter omstændighederne godt og er startet deltid i sin børnehave.

"Vi synes, at det går rigtig godt med Alberte. Hendes livskvalitet er forbedret efter vi er gået fra højdosis kemo til vedligehold. Der er heldigvis langt flere gode dage end dårlige"

Morten, Albertes far

Støt børn som Alberte

Hvert år får 200 danske børn kræft.

 

Seks ud af syv overlever, men halvdelen har varige skader efter den intensive behandling.

 

Børn har brug for os voksne i den kamp, som de ikke kan vinde alene.

Støt børn som Alberte

Din donation gør en forskel

150 kr.
250 kr.
500 kr.