Børnenes historie

Kristines historie

"I Kristines tilfælde kan man næsten ikke se på hende, at hun har været så alvorligt syg, og det kan være svært for andre at “tro” på, at hun stadig kæmper," fortæller Kristines mor Dorte.

Kristine, Olfaktorius Neuroblastom

Red. 17. juni 2022

"Det kan være svært for andre at forstå, hvordan det er at være i konstant alarmberedskab. Der er en altoverskyggende frygt for, at kan ende med et dårligt udfald, men først og fremmest er det svært at se på og også forstå, at ens barn skal gennemgå en så hård behandling"

Dorte, Kristines mor

Kristine fik som 15-årig konstateret den sjældne kræftsygdom Olfaktorius neuroblastom – kræft i lugtenerve, næse, bi- og kæbehuler. Det tog lægerne mange måneder at finde frem til den præcise diagnose, men efter diagnosen blev stillet, gik det stærkt. Kristine fik foretaget en svær robotkirurgisk operation gennem næsen og gennemgik efterfølgende 33 protonstrålebehandlinger i USA.

 

Behandlingen var meget hård og tog hårdt på Kristine – og har resulteret i, at hun i dag skal leve med senfølger af behandlingen. Kristine har bl.a. mistet lugtesansen, fået nedsat spytproduktion, fået beskadiget slimhinder, og hun er netop blevet opereret for grå stær. Hendes øjenvipper og øjenbryn i højre side er brændt væk under protonstrålerne, så hun har også fået foretaget et plastikkirurgisk indgreb for at se, om hendes øjenbryn kan genopbygges.

 

Heldigvis er Kristine i dag kræftfri.

"I Kristines tilfælde kan man næsten ikke se på hende, at hun har været så alvorligt syg, og det kan være svært for andre at “tro” på, at hun stadig kæmper"

Dorte, Kristines mor

Støt børn som Kristine

Hvert år får 200 danske børn kræft.

 

Seks ud af syv overlever, men halvdelen har varige skader efter den intensive behandling.

 

Børn har brug for os voksne i den kamp, som de ikke kan vinde alene.

Støt unge som Kristine

Din donation gør en forskel

150 kr.
250 kr.
500 kr.