Børnenes historier

Milles historie

9-årige Mille have en 13 cm stor knude i maven. Hvert år konstateres Rhabdomyosarkom hos seks til otte børn i Danmark. I oktober 2020 blev Mille ét af de børn.

Mille Rhabdom

Lægerne fandt ud af, at Mille havde en 13 cm stor knude i maven i oktober 2020. Behandlingen af tumoren i maven krævede ni intensive kemobehandlinger og 28 strålebehandlinger. Det blev efterfulgt af seks måneders vedligeholdelses kemoterapi.

 

Under forløbet var Milles bedste veninde, Sienna, ofte forbi. Milles mor Mette fortæller, at hver gang Sienna kom på besøg, livede Mille op. De to kunne snakke om andet end bare sygdom, og så fik hun Mille til at grine – noget der var skønt for Mette at høre.

 

I dag er hun heldigvis raskmeldt, men det har ikke været et nemt forløb. Utallige opkastninger, indlæggelser og andre skrappe bivirkninger har sat sine spor i Mille:

"Det har været en lang og sej kamp, som vi er lykkelige for, er godt overstået. Vi tænker tilbage på de søde og dygtige sygeplejersker, der har gjort alt for, at Mille kom igennem på bedste vis. I dag spiller hun håndbold tre gange om ugen, så der er heldigvis fart på Mille igen"

Mette, mor til Mille

Støt børn som Mille

Hvert år får 200 danske børn kræft.

 

Seks ud af syv overlever, men halvdelen har varige skader efter den intensive behandling.

 

Børn har brug for os voksne i den kamp, som de ikke kan vinde alene.

Støt børn som Mille

Din donation gør en forskel

150 kr.
250 kr.
500 kr.