Børnenes historier

Mathildes historie

Mathilde har overlevet kræften: ”Jeg kan slet ikke forstå, at vi har været alt det her igennem. Men når vi kan klare det her, kan vi klare alt” siger Mathildes mor

Mathildes Historie

Mathilde var lige startet i 9. klasse på en idrætsefterskole, da hun fik tiltagende smerter i den nederste del af ryggen, og fik konstateret den sjældne sygdom Ewing sarkom. Hun havde en tumor på størrelse med en valnød.

 

”Det var helt forfærdeligt. At skulle hjem og fortælle det til sin dengang 15-årige datter. Det var rædselsfuldt,” husker Mathildes mor Hanne Rasmussen.

 

Mathilde blev opereret og fik fjernet tumoren, og derefter fulgte seks kraftige omgange kemoterapi, 30 behandlinger med protonstrålinger og fire gange kemoterapi i Houston, efterfulgt af fire mildere og kortere omgange kemoterapi, da hun kom hjem.

"Vi er dybt taknemmelige; alle var simpelt hen så dygtige. Og tænk, at vi lever i et land, hvor der bliver gjort alt, når ens barn bliver syg"

Jan, Mathildes far

I dag er Mathilde kræftfri. Hun er mærket af den barske omgang, som hun har været igennem, er mere træt og har sværere ved at koncentrere sig. Men hun er også opsat på, at hun ikke længere vil være ’hende den syge’.

 

”Hun trænger til at være ung og social igen. Hun er en sej pige, ” siger Jan om sin datter, der i dag er en positiv pige, som elsker fodbold, dyr og at spille guitar.

Støt børn som Mathilde

Hvert år får 200 danske børn kræft. Seks ud af syv overlever, men halvdelen har varige skader efter den intensive behandling.

Børn har brug for os voksne i den kamp, som de ikke kan vinde alene.

Støt børn som Mathilde

Din donation gør en forskel

150 kr.
250 kr.
500 kr.