Børnenes historier

Sigurds historie

Nyfødte Sigurd fik sin første kemobehandling i respirator. Sigurd kom til verden i oktober 2017 – og det var noget af en start på livet, han fik. Sigurd blev født med besværet vejrtrækning, og det betød, at Sigurd skulle i fuld narkose og have undersøgt sine lunger. Under opvågningen stoppede Sigurd pludselig med at trække vejret, og han kom derfor i respirator.

Sigurd Neuroblastom

Undersøgelsen viste, at Sigurd var født med tre malacier. Det betyder, at han har bløde luftveje, som gør, at han bruger mange kræfter på at trække vejret. CT-scanningen af lungerne viste desværre også en skygge meget tæt på hans rygsøjle. “Det kan være kræft”, sagde lægerne.

 

“Hele vores verden brød sammen. Vi var lige ved at vænne os til tanken om, at vores dreng lå i respirator – og nu skulle vi også forholde os til, at han kunne have kræft,” fortæller Dina, der er mor til Sigurd.

 

Beskeden kom, og familien fik at vide, at Sigurd havde neuroblastom. Der lå Sigurd. Lille, nyfødt og i respirator – og nu skulle han have kemobehandling, mens han lå i respirator.

"Der var et kæmpe sammenhold på børnekræftafdelingen mellem os forældre, for vi var jo “i samme båd”. Der var så meget håb og kærlighed, men også en masse tårer. Men et fantastisk hold af læger og sygeplejersker dannede en beskyttende ring om os, hvor der var tid til knus og lange snakke"

Dina, mor til Sigurd

I dag er Sigurd 5 år – han er fuld af ballade, synger, danser, hopper og elsker musik. Han startede i børnehave i august 2021, og han elsker at lege med de andre børn. Sigurd har en kæmpe lyst på livet, og han går lige ind i hjerterne på folk. Han går stadig til kontrol på Skejby, og to gange har lægerne haft mistanke om tilbagefald. Det har heldigvis været falsk alarm.

 

“Det var en ualmindelig hård rejse, vi kom på som familie, med så mange tårer og ulykkelige timer. Heldigvis var det også en rejse fyldt med kærlighed og håb, smil og stolthed. Og nu ved vi, hvor meget man kan klare med tro, håb og kærlighed,” afslutter Sigurds mor.

Støt børn som Sigurd

Hvert år får 200 danske børn kræft.

Seks ud af syv overlever, men halvdelen har varige skader efter den intensive behandling.

Børn har brug for os voksne i den kamp, som de ikke kan vinde alene.

Støt børn som Sigurd

Din donation gør en forskel

150 kr.
250 kr.
500 kr.