Sigurds historie

Sigurd med neuroblastom

Nyfødte Sigurd fik sin første kemobehandling i respirator.

Sigurd kom til verden i oktober 2017 – og det var noget af en start på livet, han fik. Sigurd blev født med besværet vejrtrækning, og det betød, at Sigurd skulle i fuld narkose og have undersøgt sine lunger. Under opvågningen stoppede Sigurd pludselig med at trække vejret, og han kom derfor i respirator.

Undersøgelsen viste, at Sigurd var født med tre malacier. Det betyder, at han har bløde luftveje, som gør, at han bruger mange kræfter på at trække vejret. CT-scanningen af lungerne viste desværre også en skygge meget tæt på hans rygsøjle. “Det kan være kræft”, sagde lægerne.

“Hele vores verden brød sammen. Vi var lige ved at vænne os til tanken om, at vores dreng lå i respirator – og nu skulle vi også forholde os til, at han kunne have kræft,” fortæller Dina, der er mor til Sigurd.

Beskeden kom, og familien fik af vide, at Sigurd havde neuroblastom. Der lå Sigurd. Lille, nyfødt og i respirator – og nu skulle han have kemobehandling, mens han lå i respirator.

“Der var et kæmpe sammenhold på børnekræftafdelingen mellem os forældre, for vi var jo “i samme båd”. Der var så meget håb og kærlighed, men også en masse tårer. Men et fantastisk hold af læger og sygeplejersker dannede en beskyttende ring om os, hvor der var tid til knus og lange snakke,” fortæller Dina.

En svær tid efter hjemkomst
Da familien kom hjem efter endt forløb, fulgte endnu en svær tid. Sigurd ville ikke spise og havde sonde i rigtig lang tid. Han ville ikke kravle, og var 2,5 år inden han lærte at gå.

“Vi fik besøg af alle mulige kloge mennesker, fordi han udviklede sig i et helt andet tempo end andre børn. Men det er jo naturligt, når man det første halve år af sit liv kæmpede for at overleve. Han havde stadig de svage luftveje, der gjorde, at vi skulle passe meget på med baktusser, og derfor måtte jeg passe ham hjemme indtil han blev 4 år.”

For Sigurds mor har det også været svært efter hjemkomsten fra hospitalet. Det tog lang tid for dem at bearbejde, for det havde været så traumatisk for forældrene at se deres lille baby så syg. Selvom Sigurd var rask, så har Dina oplevet meget modsatrettede følelser:

“Jeg har haft taknemmelighed over mit eget barn overlevede, men jeg føler også en uretfærdighed i, at andre børn stadig dør af kræft. Og det har været så svært at acceptere, at sådan er det. Vi var så heldige, at tumoren blev opdaget så tidligt – og det skete jo kun, fordi Sigurd var født med en anden sygdom. Vores historie havde været en helt anden, hvis det først var blevet opdaget, da han var 2 år.”

Hvordan har Sigurd det i dag?
I dag er Sigurd 4 år – han er fuld af ballade, synger, danser, hopper og elsker musik. Han startede i børnehave i august, og han elsker at lege med de andre børn. Sigurd har en kæmpe lyst på livet, og han går lige ind i hjerterne på folk. Han går stadig til kontrol på Skejby, og to gange har lægerne haft mistanke om tilbagefald. Det har heldigvis været falsk alarm.

“Det var en ualmindelig hård rejse, vi kom på som familie med så mange tårer og ulykkelige timer. Heldigvis var det også en rejse fyldt med kærlighed og håb, smil og stolthed. Og nu ved vi, hvor meget man klare med tro, håb og kærlighed,” afslutter Sigurds mor.

Børnecancerfonden arbejder for familier og børn som Sigurd. Forskning det bedste middel til at besejre børnekræft. I 2021 modtog forskere mere end 47 mio. kr. fra Børnecancerfonden for at komme nærmere målet.

Støt vores arbejde på MobilePay 78502.

Støt nu Støt Børnecancerfonden

Støt os

Børnecancerfonden er en selvstændig fond, der er 100% afhængig af støtte fra private.

Vælg beløb:

Du støtter:

  • Familier og deres syge børn
  • Forskning
  • Vidensdeling