Noelles historie

”Uvisheden om ikke at vide, om vi kommer til at se hende blive voksen. Det er det sværeste. Det ligger som en konstant skygge”, siger Noelles mor, Siff.

”Uvisheden om ikke at vide, om vi kommer til at se hende blive voksen. Det er det sværeste. Det ligger som en konstant skygge”, siger Noelles mor, Siff.

Seje og stærke Noelle på 12 år har foreløbigt overlevet sin hjernetumor, et pilocystisk astrocytom, som hun fik diagnosticeret, da hun var kun 4 år gammel. Det har krævet fire meget vanskelige operationer, intensive genoptræninger, tre tilbagefald, senfølger, handicaps og en masse uvished.

Noelle lever i dag med udtalte senfølger efter de mange livsnødvendige operationer. Hun bruger kørestol til aflastning, da hun har fået nedsat funktion i hele højre side af kroppen. Hun er blevet højresidig blind på begge øjne og lider af svær hjerneudtrætning, der sætter de mindste hverdagsaktiviteter skakmat. Dagsformen svinger hver dag og gør en dagligdag meget uforudsigelig.

Det er nogle af de usynlige handicaps, som Noelle lever med og håndterer hver dag og trods det, er hun en superglad og positiv pige, der er får det bedste ud af livet. En god dag kommer aldrig skidt tilbage.

Noelle går i en specialklasse for børn med indlæringsvanskeligheder og har fået rigtige gode veninder, som hun nyder sine korte dage med.

Noelle har nu levet med kræft i 8 år og bliver fulgt tæt med scanninger og kontroller på Rigshospitalet. Efter en scanning ellers viste vækst i 2019, kunne en kontrolscanning i august 2020 heldigvis vise, at tumoren holder sig i ro for nu.

Noelle, du er sej.

Børn kan få kræft mange steder

Børn får andre og mere aggressive kræftformer end voksne. Der er brug for forskning, hvis børn som Noelle skal overleve kræft, og overleve til et liv uden senfølger.

Hjælp børn som Noelle nu

Behandling af cyster
Støt nu Støt Børnecancerfonden

Støt os

Børnecancerfonden er en selvstændig fond, der er 100% afhængig af støtte fra private.

Vælg beløb:

Du støtter:

  • Familier og deres syge børn
  • Forskning
  • Vidensdeling