Mathildes historie

”Jeg kan slet ikke forstå, at vi har været alt det her igennem. Men når vi kan klare det her, kan vi klare alt.”


I går var det Cancer Survivors Dag.

En af dem, der har overlevet kræft, er Mathilde. Hun var lige startet i 9. klasse på en idrætsefterskole, da hun fik tiltagende smerter i den nederste del af ryggen, og fik konstateret den sjældne sygdom Ewing sarkom. Hun havde en tumor på størrelse med en valnød.

”Det var helt forfærdeligt. At skulle hjem og fortælle det til sin dengang 15-årige datter. Det var rædselsfuldt,” husker Mathildes mor Hanne Rasmussen.

Mathilde blev opereret og fik fjernet tumoren, og derefter fulgte seks kraftige omgange kemoterapi, 30 behandlinger med protonstrålinger og fire gange kemoterapi i Houston, efterfulgt af fire mildere og kortere omgange kemoterapi, da hun kom hjem.

”Vi er dybt taknemmelige; alle var simpelt hen så dygtige. Og tænk, at vi lever i et land, hvor der bliver gjort alt, når ens barn bliver syg,” siger Mathildes far Jan Lindberg.

I dag er Mathilde efter et års behandling tilbage på efterskolen. Hun er mærket af den barske omgang, som hun har været igennem, er mere træt og har sværere ved at koncentrere sig. Men hun er også opsat på, at hun ikke længere vil være ’hende den syge’.

”Hun trænger til at være ung og social igen. Hun er en sej pige, ” siger Jan om sin datter, der i dag er en positiv 17-årig pige, som elsker fodbold, dyr og at spille guitar.

“Jeg kan slet ikke forstå, at vi har været alt det her igennem. Men når vi kan klare det her, kan vi klare alt,” slår Hanne fast.

Takket være forskning overlever seks ud af syv danske børn i dag en kræftdiagnose. Vær med til at støtte forskningen i børnekræft. Støt os via Mobilepay 78502 eller SMS GIV til 1217 for at støtte med 125 kr. 

Støt nu

Støt nu Støt Børnecancerfonden

Støt os

Børnecancerfonden er en selvstændig fond, der er 100% afhængig af støtte fra private.

Vælg beløb:

Du støtter:

  • Familier og deres syge børn
  • Forskning
  • Vidensdeling