Henrys historie

Henry

-”Under hele forløbet har Henry været SÅ god. Trods nærmest umenneskelige bivirkninger af kemo- og immunterapi, smerter og isolation fra venner og familie har han været stærkere, end man kan forstille sig, et barn kan være,” siger Lone om sin søn Henry, der har været ramt af kræft

En dag i januar 2016 løb den dengang 6-årige Henry rundt og legede med sine venner i 0. klasse. Under legen faldt Henry og slog sig på maven, og den efterfølgende dag tog smerterne til. Familien tog derfor på akutmodtagelsen for at sikre sig, at Henry ikke havde fået indre blødninger.

Henry fik efterfølgende svar fra blodprøverne, der ikke viste tegn på indre blødninger. Lægen ville dog gerne lige tage en ultralydsscanning for at være sikker. På scanningen så det ud, som om han havde fået en stor blødning på leveren. Videre undersøgelser viste, at Henry havde en stor tumor på binyren – en højrisiko neuroblastom.

”Med beskeden om, at Henry havde en 7×15 cm stor cancertumor, brød vores verden sammen. Når man har et barn med kræft, “stiger man på et tog”, der styres af meget dygtige og top-professionelle sundhedspersoner, som bare buldrer derudaf. Der er ikke meget andet at gøre end at følge med og stole på, at “togføren” ved, hvor vi skal hen,” fortæller Lone om forløbet.

Henry startede få dage efter diagnosen på tre måneders intens kemobehandling. Den skulle få tumoren til at skrumpe og slå kræftcellerne ihjel, som også havde spredt sig til knoglerne. Derefter fulgte andre hårde behandlinger og operationer, seks ugers partikelstråling i Houston – og derefter seks måneders immunterapi. I dag er Henry 11 år gammel og kræftfri.

Henry, du er en sej gut.

Hjælp os med at støtte børn som Henry via MobilePay 78502.

Støt nu

Støt nu Støt Børnecancerfonden

Støt os

Børnecancerfonden er en selvstændig fond, der er 100% afhængig af støtte fra private.

Vælg beløb:

Du støtter:

  • Familier og deres syge børn
  • Forskning
  • Vidensdeling