Filips historie

Kræften var startet i maven, men havde heldigvis ikke spredt sig til hjernen. Dog var kræften i stadie 4 og skulle derfor behandles meget intensivt.

9-årige Filip havde kræft i stadie 4.

Filip går i 3.klasse og elsker fodbold, men er født med en kromosomdefekt som betyder, at han har en øget blødningstendens og derfor skal være ekstra forsigtig, når han løber rundt og leger.

I sensommeren 2020 begyndte Filip at få ondt i nakken, og efterfølgende ondt i halsen. Han blev både tjekket for halsbetændelse og corona, men det var ingen af delene. Grundet hans øgede blødningstendens, og hans forværrede tilstand, tog familien på hospitalet og fik taget blodprøver. Svaret viste, at Filip havde Burkitts lymfom, og 65 % af rygmarven var fyldt med kræft.

Kræften var startet i maven, men havde heldigvis ikke spredt sig til hjernen. Dog var kræften i stadie 4 og skulle derfor behandles meget intensivt. Det reagerede Filips krop på, og han kom på intensivafdelingen, og var efterfølgende indlagt det meste af behandlingstiden.

“Filip er en glad og positiv dreng, som godt kan lide at være social og aktiv. Han har virkelig glædet sig til igen at kunne være social, da corona og hans kræft har sat en stopper for det, og komme i skole til sine venner og kunne spille bold i haven,” siger Lea, som er mor til Filip.

Familien fik i slutningen af januar 2021 besked om, at kræften ikke længere kan spores.

Du kan være med til at støtte børn som Filip via MobilePay 78502 eller SMS GIV til 1217, så støtter du med 125 kr.

Støt nu

Støt nu Støt Børnecancerfonden

Støt os

Børnecancerfonden er en selvstændig fond, der er 100% afhængig af støtte fra private.

Vælg beløb:

Du støtter:

  • Familier og deres syge børn
  • Forskning
  • Vidensdeling