Cilles historie

Foråret er kommet, og i disse dage udklækkes tusindvis af konfirmander landet over, der sammen med familie og venner fejrer den begivenhedsrige dag. Men for konfirmanden Cille, som har overlevet en kræftsygdom, var dagen ekstra særlig.


I 2013 fik Cille konstateret leukæmi, hvor hun gennemgik et toårigt intensivt forløb med bl.a. højintensivkemoterapi, knoglemarvstransplantation og 13 uger i respirator. Takket være fremskridt indenfor behandling, dygtige læger og en viljestyrke af stål, lykkedes det Cille at kæmpe sig tilbage til livet og blive rask igen.

Det voldsomme sygdomsforløb tog dog hårdt på hendes unge krop. Cille har efterfølgende siddet i kørestol, fordi hendes sener og nerver i ben og hofter var blevet for korte, efter at hun har ligget i en seng i over to år.

Siden Cille blev erklæret kræftfri, har hun hver dag trænet intensivt med det klare mål, at hun selv skulle gå op af kirkegulvet, når hun skulle konfirmeres i foråret 2017. Da den store dag oprandt i lørdags, var det derfor en glædesstrålende Cille, som helt selv tog turen op til alteret i kirken.

”Det var så fedt. Det var en rigtig stor personlig sejr for mig at få lov at gå op af kirkegulvet. Det har været mit mål i lang tid, og jeg har kæmpet for det, så det var så stort, at det lykkedes.”

Det kræver forskning og udvikling, hvis alle danske børn og unge skal overleve kræft og få et godt liv uden senfølger. Støt Børnecancerfondens arbejde, så vi kan hjælpe unge som Cille til at blive rask til et liv uden kræft og senfølger.

Foråret er kommet, og i disse dage udklækkes tusindvis af konfirmander landet over, der sammen med familie og venner fejrer den begivenhedsrige dag. Men for konfirmanden Cille, som har overlevet en kræftsygdom, var dagen ekstra særlig. I 2013 fik Cille konstateret leukæmi, hvor hun gennemgik et toårigt intensivt forløb med bl.a. højintensivkemoterapi, knoglemarvstransplantation og 13 uger i respirator. Takket være fremskridt indenfor behandling, dygtige læger og en viljestyrke af stål, lykkedes det Cille at kæmpe sig tilbage til livet og blive rask igen. Det voldsomme sygdomsforløb tog dog hårdt på hendes unge krop. Cille har efterfølgende siddet i kørestol, fordi hendes sener og nerver i ben og hofter var blevet for korte, efter at hun har ligget i en seng i over to år. Siden Cille blev erklæret kræftfri, har hun hver dag trænet intensivt med det klare mål, at hun selv skulle gå op af kirkegulvet, når hun skulle konfirmeres i foråret 2017. Da den store dag oprandt i lørdags, var det derfor en glædesstrålende Cille, som helt selv tog turen op til alteret i kirken. ”Det var så fedt. Det var en rigtig stor personlig sejr for mig at få lov at gå op af kirkegulvet. Det har været mit mål i lang tid, og jeg har kæmpet for det, så det var så stort, at det lykkedes,” fortæller Cille. Det kræver forskning og udvikling, hvis alle danske børn og unge skal overleve kræft og få et godt liv uden senfølger. Derfor har vi brug for din hjælp. Støt Børnecancerfondens arbejde via MobilePay 4049 4833, og del opslaget og hjælp os med at hjælpe vaskeægte superhelte som Cille. 💜

Opslået af Børnecancerfonden på 11. maj 2017

Støt nu Støt Børnecancerfonden

Støt os

Børnecancerfonden er en selvstændig fond, der er 100% afhængig af støtte fra private.

Vælg beløb:

Du støtter:

  • Familier og deres syge børn
  • Forskning
  • Vidensdeling