Benjamins historie

Portræt af ung dreng, Benjamin

Det har været meget hårdt at være teenager med kræft - særligt i coronatiden.

15-årige Benjamin fik konstateret kræft under corona.

Gennem en månedstid blev Benjamin mere og mere køresyg, når de kørte bil. Familien kunne ikke forstå det og tog derfor til lægen, hvorefter de blev sendt på hospitalet. Det viste sig desværre, at Benjamin havde blodkræft, Leukæmi ALL.

Det var et chok for hele familien.

Dagen efter den stillede diagnose, startede Benjamin med kemoterapi. Han reagerede meget voldsomt på den hårde behandling og fik nogle heftige bivirkninger. Han mistede sin bugspytkirtel, fik blodforgiftning og kom i respirator. Det har betydet, at han i dag er meget påvirket af alvorlige senfølger. Benjamin er stadig i behandling i dag.

Før Benjamin blev syg, var han en meget aktiv dreng, som var en del af Ungdomsbrandkorpset hos Hovedstadens beredskab. Noget, der har betydet meget for Benjamin under hans sygdom, da de har været en kæmpe støtte, og stadig er det. I dag går han til genoptræning, som heldigvis går i den rigtige retning. Efter at være sengeliggende i mange måneder, kan Benjamin komme op og gå selv – helt uden kørestol eller krykker.

“Det har været meget hårdt at være teenager med kræft – særligt i coronatiden. Hele ens hverdag ændrer sig fuldstændig, man bliver meget isoleret, keder sig og ser næsten ingen mennesker. Ikke engang begge forældre kunne være der under det hele. Det manglede jeg virkelig. Jeg har lyst til at gøre en forskel for børn med kræft og har derfor startet en indsamling,” siger Benjamin.

Du kan støtte Benjamins indsamling til #Børnecancerfonden her: https://www.facebook.com/donate/756432638345142/?fundraiser_source=external

Trods det hårde forløb og en meget anderledes hverdag, så er Benjamin optimistisk. Benjamin du er for sej.

Støt nu Støt Børnecancerfonden

Støt os

Børnecancerfonden er en selvstændig fond, der er 100% afhængig af støtte fra private.

Vælg beløb:

Du støtter:

  • Familier og deres syge børn
  • Forskning
  • Vidensdeling