Årsrapport 2023

Årsrapport 2023

I 2023 opnåede vi en rekordindsamling på 72 mio. kr., takket være overvældende støtte fra private donorer, virksomheder, fonde og samarbejdspartnere.


Se highlights for året eller læs årsrapporten nederst på siden. 

Rosa1

2023 har været et fantastisk år

Med en indsamlingsrekord på 72 mio. kr., er det det bedste indsamlingsresultat i vores historie.  


Vi støttede 69 projekter inden for vores tre kerneområder: forskning, familiestøtte og oplysning. Vi støttede blandt andet udvikling af nye metoder til diagnosticering, behandling og forebyggelse af børnekræft, samt forskning i senfølger efter blandt andet hjernetumorer. Antallet af ansøgninger om forskningsstøtte nåede et rekordniveau med en stigning på 31 %, hvilket vidner om det voksende behov for forskning inden for børnekræft.  

 

Vi har i 2023 styrket vores interne kompetencer og optimeret vores hjemmeside for at sikre, at midlerne hurtigt kommer børn med kræft til gode.  


Børnecancerfonden skaber bedre vilkår for børn med kræft. Vores mål er, at ingen børn skal dø af kræft, og alle skal overleve uden senfølger. Det flotte årsresultat betyder, at vi kan komme endnu tættere på vores mål.  

Begivenheder og aktiviteter i 2023

Vores mangeårige støtte, Team Rynkeby, forblev den største bidragsyder, imens nyere samarbejdspartnere som Flying Tiger Copenhagen øgede deres engagement og bidrag. 

 

Øgede arveindtægter samt succesen med #FodboldtrøjeFredag, der holdes i samarbejde med Danske Spil og indsamlede mere end 4 mio. kr., bidrog væsentligt til væksten. 

 

#Gribbolden blev igen afholdt sammen med Viaplay, Select, GLS og 3F. Indsamlingen har givet over en 1 mio. kr. hvert år og skabt synlighed på tv.

Børn med kræft fik deres helt egen og særlige DGI Fodboldskole kun for kræftramte børn og deres søskende.

 

Sportscar Event løb af stablen, og gav børnene oplevelser med fart på og en flot donation til fonden.  

 

Mange dedikerede ildsjæle har stået bag en lang række andre aktiviteter og indsamlinger i hele landet. 

0324 FTC FTF

Mange projekter med stor betydning

RESPECT-projektet blev fx et fast tilbud i hele Danmark. Vi sikrer dermed, at børnene kan holde kontakten til deres skole og undervisning samt få besøg af ambassadører, når de er indlagt.  

 

Projektet ”Tilbage i skolen med robotteknologi” hjalp kræftsyge børn og unge med at gå i skole ved hjælp af robotteknologi.  

 

Og de små børn fra 1 til 5 år kan igennem projektet RePlay lege og bevæge sig til at forbedre deres motoriske udvikling og sociale færdigheder.  

 
Derudover blev Hjernetegn-kampagnen lanceret for at hjælpe læger og sundhedsprofessionelle med at vurdere børn med symptomer på hjernetumor. 

Mette Weibel 1

Forskningsdag og priser

Forskningsdagen i Axelborgsalen i København for vores sponsorer, partnere og personale på landets børnekræftafdelinger blev en stor succes, hvor fokus blandt andet var på unge forskere. 

Overlæge René Mathiasen fra Rigshospitalet modtog Henrik Hertz' Forskningslegat på 250.000 kr. for sin dedikation til forskning i hjernetumorer hos børn.  

 
Der blev uddelt to Ildsjælspriser til sygeplejespecialist Gitte Petersen fra Rigshospitalet og Jakob Bay, stifter af FundRacers.

Rene Mathiasen

TAK til alle

Vi er en lille privat fond med få ansatte.  

 
En stor tak går til alle, der har bidraget til vores arbejde, uanset om det har været gennem indsamling, opmærksomhedsskabelse, forskning eller direkte støtte til familierne. Jeres indsats gør en betydelig forskel, og sammen kan vi fortsætte med at skabe nødvendige resultater for børn med kræft. 

 

Med årets resultat bag os ser vi frem til at fortsætte arbejdet med at forbedre vilkårene for børn og unge med kræft i 2024 og fremover.

Hjerte Tak

Se årsrapporterne som PDF

viser af 8 resultater