Tilbud til børn med kræft og familierne

Udover materialer og information har Børnecancerfonden en lang række tilbud til kræftsyge børn og deres familier.

      Støt nu      

Ydelser modtaget fra Børnecancerfonden er skattefrie op til 10.000 kr. pr. person. Der skal betales skat af den del, der overstiger 10.000 kr., hvilket kan blive aktuelt, hvis en familie fx har været på La Vida-ophold eller benytter sig af flere af fondens tilbud i løbet af et år. Mange børn har dog frikort, hvor ydelsen kan trækkes fra.

Danske foreninger og fonde har pligt til at indberette skattepligtige ydelser til SKAT, så hvis man har modtaget ydelser for mere end 10.000 kr., vil det fremgå af årsopgørelsen. Har du spørgsmål, kan du kontakte os her.

halvkolonne_550x313__0009_gladfamilie_barnderleger_DSC_0072

Forkælelseslegater til børn og unge med kræft

Alle børn under 18 år med en kræftdiagnose kan ansøge Børnecancerfonden om et forkælelseslegat. Ved tilbagefald eller senfølger kan der søges endnu et legat, dog kan man max modtage 3 legater i alt. Pengene er ubundne, så I bestemmer selv, hvad der giver jer mest glæde – måske en rejse, en tablet eller noget helt tredje.

Ved første legatansøgning vedlægges lægedokumentation fra hospitalsafdeling, hvoraf diagnosetidspunkt, diagnose og behandlingsforløb fremgår. Ved legatansøgning vedr. tilbagefald eller senfølger, vedlægges lægedokumentation på dette. Lægedokumentationen må ikke være mere end 6 mdr. gammel.

Ansøgninger behandles i løbet af 3-4 uger.

Søg et forkælelseslegat

I feriehus med hele familien

Børnecancerfonden har tre feriehuse i naturskønne omgivelser og tæt på strand – to huse i Blokhus og et i Dronningmølle.

Feriehusene er helårsisolerede og kan lånes hele året. Ansøgning om ophold i sommerferieugerne skal ske inden d. 1. marts, og her har familier med børn, der er i aktiv behandling, fortrinsret. Hvis der er flere ansøgere til samme uger, trækker fonden lod.

Det koster 1.000 kr. for en uge at låne huset for en familie og 400 kr. for en weekend. Beløbet dækker forbrugsudgifter inkl. rengøring.

Læs mere om de tre feriehuse

 

halvkolonne_550x313__0001_gladfamilie_DSC03159

Sif og mor

FAVN: Psykosocialt tilbud til hele familien

Når et barn får kræft, udfordres familielivet, og hverdagen forandres for både det syge barn, forældre og søskende. FAVN er et landsdækkende tilbud om psykologhjælp, sorggrupper og socialrådgiverbistand til familier med kræftsyge børn og familier, der har terminale børn eller mister et barn til kræft. FAVN er et fælles tilbud fra Børnecancerfonden og Foreningen Cancerramte Børn.

Læs mere om FAVN

Børnekræft – Den digitale hjælper

Børnecancerfonden har udviklet app’en ’Børnekræft’ i tæt samarbejde med de danske børnekræftafdelinger, for at give familierne den mest fleksible og hurtige adgang til vejledning og information om deres børns behandlingsforløb.

Læs mere om Børnekræft

Sigrid med SuperSnøre

SuperSnøren – verdens vigtigste snøre

SuperSnøren er ikke bare en sjov perlesnøre. Perlerne symboliserer forskellige dele af behandlingen og illustrerer, hvad der for barnet er abstrakt. Der er fx en perle for indlæggelse, en for røntgenbilleder, en for kemoterapi og en for operation.

Læs mere om SuperSnøren

Rekreationsophold med La Vida

La Vida giver familier med et barn i behandling for kræft et pusterum på Mallorca, hvor de sammen kan samle energi til hverdagen. La Vida er både for forældre og eventuelle raske søskende. Opholdene er forbeholdt familier, som ellers ikke ville tage afsted på ferie fx pga. økonomi eller risikoen for det sårbare barn.

Udvælgelsen af familier sker i tæt samarbejde med landets fire børnekræftafdelinger, der sikrer, at familiens barn er rask nok til at tage på ferie.

Læs mere om La Vida

 

halvkolonne_550x313__0012_Lavida_Cecilie bader

halvkolonne_550x313__0062_landstraæf_2015__O5A4990

Mød andre unge til landstræf

I november inviterer Børnecancerfonden til landstræf for unge (12-18 år) tilknyttet én af de fire børnekræftafdelinger. På landstræffet mødes unge fra hele landet til en weekend med aktiviteter, hygge, overraskelser og sjov, og en lang række frivillige (sygeplejersker, pædagoger, skolelærere og personale) sørger for, at rammerne er i top. Det er gratis at deltage på landstræffet.

Læs mere om landstræffet

Cool Camp med LIVSKRAFT

Hvert år afholder LIVSKRAFT Danmarks eneste aktivitetsbaserede rehabiliteringscamp for kræftsyge unge og deres søskende i alderen 12-17 år. Cool Camp, som finder sted i juni/juli, er et pusterum fra sygdom og hospital – et sted, hvor de unge kan have det sjovt sammen med jævnaldrende, som har været igennem lignende oplevelser, og hvor de kan skabe nye venskaber.

På campen er der sjove og udfordrende sociale, kreative og fysiske aktiviteter, som er tilrettelagt, så alle kan deltage i dem. Siden begyndelsen i 2014 har Børnecancerfonden finansieret projektet.

Læs mere om Cool Camp på LIVSKRAFTs hjemmeside

Læs om andre ting vi gør for børn med kræft

Støt nu Støt Børnecancerfonden

Støt os

Børnecancerfonden er en selvstændig fond, der er 100% afhængig af støtte fra private.

Vælg beløb:

Du støtter:

  • Familier og deres syge børn
  • Forskning
  • Vidensdeling