Støtte til familierne

Efterskolelegater

Børnecancerfonden arbejder for at give børn og unge med kræft et godt liv med de samme muligheder som jævnaldrende. Derfor kan unge med kræft og deres søskende søge os om støtte til at komme et år på efterskole.

 

Legatet kan søges under barnets kræftbehandling og op til fem år efter afsluttet behandling.

DSC4892RET

Sådan søger du et efterskolelegat

Både unge med kræft og deres søskende skal være under 18 år på ansøgningstidspunktet, og der må maksimalt være gået 5 år, siden det syge barn/unge var i aktiv kræftbehandling.

 

Ansøgningen skal vedlægges dokumentation for optagelse på en efterskole. Der skal også medsendes en udtalelse fra en socialrådgiver om, at et efterskoleophold gavner den pågældende unge.

 

Hvor meget kan jeg søge?

  • Du kan søge om økonomisk støtte op til 10.000 kr. per semester, eller hvad der svarer til 20.000 kr. for et helt skoleår. Legatet udbetales i rater à 10.000 kr. pr. semester.
  • Som udgangspunkt søges der samlet for efterårs- og forårssemesteret inden opstart af skoleåret.
  • Det er også muligt at søge om støtte til et igangværende semester eller skoleår. Vi støtter ikke semestre, der allerede er afsluttet.
  • Ansøger du for et igangværende forårssemester, er legatet på 1 x 10.000 kr.
  • Ansøger du for et igangværende efterårssemester og det kommende forårssemester, er legatet på 2 x 10.000 kr.
Pexels Cottonbro Studio 6214560

Kom på efterskole med støtte fra Børnecancerfonden

Unge med kræft under 18 år kan søge Børnecancerfonden om et legat til efterskoleophold. Det samme kan søskende til en ung med kræft.

 

Efterskoleopholdet skal støtte de unge i at vende tilbage til hverdagen efter behandlingsforløbet.

 

For søskende giver efterskoleopholdet mulighed for at få et afbræk fra en hverdag, der som oftest er præget af deres brors eller søsters kræftsygdom.

Pexels Ingo Joseph 609771