Værd at vide om sorggruppen
Hvad er en sorggruppe?
Sorg er en normal reaktion, den er ikke i sig selv behandlingskrævende. Men sorg kan føles overvældende og ensom. En sorggruppe er en mulighed for at mødes med andre forældre, der også har mistet et barn til kræft. Vores sorggruppe tager udgangspunkt i at hjælpe jer til at finde tilbage til et liv efter tabet.
Formålet er at afhjælpe noget af den ensomhed, som mange forældre oplever efter tabet af et barn, ved at finde tilbage til de meningsfyldte forbindelser og aktiviteter, som der stadig er i livet. Vi arbejder ikke på at fjerne sorgen, men på at gøre den udholdelig.
Sorggruppen er ikke et alternativ til individuel terapi. Hvis man har andre psykiske lidelser som f.eks. angst eller depression, bør de stadig behandles individuelt hos en psykolog eller psykiater.
Hvis I ikke har gjort brug af vores individuelle tilbud om psykologlegater, er I velkommen til at læse mere her.
Hvem leder sorggruppen?
Sorggruppen ledes af en autoriseret specialpsykolog med stor erfaring i at håndtere sorg. Psykologen er til stede alle de gange, gruppen mødes, og styrer processen. Hver gruppegang er opbygget omkring et tema i sorgen.
I bliver klogere på hvad sorg er, og arbejder med jeres egen sorg i forhold til temaerne, samt hvordan det giver mening for jer. Vi tager udgangspunkt i den nyeste viden fra forskningen om, hvordan man bedst kommer igennem sorg.
Skal vores børn med?
Vores erfaring er, at det kan være godt at komme til opstartsweekenden i sorggruppen uden børn, hvis man har mulighed for at få dem passet et sted, hvor de er trygge. Men børn er altid velkomne, og vi tilbyder både pasning og hyggelige aktiviteter, imens de voksne er i sorggruppe, hvis I har brug for at tage jeres børn med. Vi planlægger aktiviteter, der er tilpasset de tilmeldte børns alder.
De voksnes sorg kan være overvældende for børn, og vi gør derfor vores bedste for at skærme dem fra det, der kan blive for meget. Hvis man tager børn med til weekenden, skal man være forberedt på, at de vil møde voksne, der er kede af det. Vores mål er at weekenden bliver en hyggelig pause fra hverdagen for de børn, der kommer med, men vi er klar til at tale med dem om sorgen, hvis den skulle dukke op.
Der vil være børnepsykolog til stede, der kan rådgive forældrene, hvis et barn skulle reagere på noget under weekenden, men vi tilbyder ikke psykologisk behandling af børn i forbindelse med forældresorggruppen.
Vi kan hjælpe jer til at finde det rigtige tilbud til børn, der har mistet søskende, hvis I har brug for det. Kontakt os på psykolog@boernecancerfonden.dk.
Hvad koster det at deltage?
Deltagelse i gruppen inklusive opholdene på Hotel Scheelsminde er gratis. Vi byder på 2x aftensmad, 1x frokost og 2x morgenmad samt deltagelse i gruppen. I står selv som familie for at transportere jer til og fra hotellet. Øvrige praktiske oplysninger om weekenden modtager i ved tilmelding.
