Fakta

Hvor får børn kræft?

Her finder du en oversigt over, hvor børn typisk får kræft.

Eddie DSC3648RET

Hjernetumorer

Tumorer i hjerne og rygrad er den næsthyppigste kræftdiagnose hos børn og unge. Overlevelsesraten svinger voldsomt for de mere end 100 forskellige diagnoser og afhænger i høj grad af tumorens placering.

Læs mere om hjernetumorer.

Retinoblastom

Tumorer, som opstår i øjets nethinde. Så godt som alle tilfælde konstateres før skolealderen og de fleste inden for de første leveår.

Læs mere om Retinoblastom.

Hodgkin' lymfom

Lymfeknudekræft, der hyppigst angriber lymfeknuder på halsen og i brysthulen.

Læs mere om Hodgkin' lymfom.

Levertumorer

Levertumorer er sjældne hos børn og unge. Der diagnosticeres et til fem nye tilfælde årligt hos børn under 15 år i Danmark.

Læs mere om levertumorer.

Non-Hodgkins' lymfom

Lymfeknudekræft, der opstår i lymfesystemet, som er en vigtig del af immunforsvaret.

Læs mere om Non-Hodgkins' lymfom.

Neuroblastom

Tumorer i det sympatiske nervesystem. 65 procent opstår i maven, heraf halvdelen i binyremarven, men tumoren kan også sidde i hals, bryst og bækken.

Læs mere om Neuroblastom.

Akut lymfoblastær leukæmi (ALL)

Akut leukæmi er den hyppigst forekommende børnekræftsygdom. Akut lymfoblastær leukæmi (ALL) begynder i knoglemarven, hvor ondartede celler deler sig med stor hastighed og fortrænger knoglemarven. Den er afgørende for produktionen af celler i blodet, herunder vores immunforsvar.

Læs mere om Akut lymfoblastær leukæmi (ALL).

Kimcelletumorer

Kimcelletumorer sidder ofte i æggestokkene og testiklerne. Tumorerne opstår fra kimceller, dvs. de celler, som er udgangspunkt for dannelsen af ægceller hos piger og sædcellerne hos drenge.

Læs mere om Kimcelletumorer.

Akut myloid leukæmi (AML)

Akut myeloid leukæmi (AML) begynder ligesom ALL i knoglemarven og spreder sig herefter til de hvide blodlegemer i blodet. AML er mere aggressiv, men udgør færre af diagnoserne end ALL.

Læs mere om Akut myloid leukæmi (AML).

Knogletumor

Tumor, der udgår fra knoglerne eller bindevævet ved knoglerne. Kræften svækker knoglerne, og de kan lettere brække. Der er en overvægt af drenge, som får diagnosen.

Læs mere om knogletumorer.

Bløddelssarkom

Bløddelssarkomer opstår i musklerne og bindevævet i hele kroppen. Hos børn opstår de typisk ved eller bag øjet, nær hjernehinden og ved urinblæren.

Læs mere om bløddelssarkom.

Nyretumor

Tumorer i nyren betegnes som nefroblastom eller Wilms tumor. I 90 procent af tilfældene sidder tumoren kun i den ene nyre.

Læs mere om nyretumorer.

Overblik