Sej storesøster redder sin bror

Fremskridt i forskning og verdens sejeste søster er årsagen til, at 4-årige Marius stadig er i live.

Da Marius var tre år gammel, blev han syg med en særligt aggressiv form for akut leukæmi (ALL) og hans eneste chance for at blive rask, var at få ny knoglemarv med nye stamceller.

Det viste sig, at Marius’ 5-årige søster Karen var det perfekte donormatch. I efteråret 2017 fik hun høstet stamceller, som Marius skulle modtage senere samme dag – det var Karen, der ”trykkede på knappen”, så Marius kunne få hendes nye, raske stamceller.

Takket være behandlingen og Karens stamceller er Marius blevet rask og går i dag i børnehave og har det liv, som alle 4-årige bør have.

Behandlingen fandt sted på Rigshospitalets stamcelletransplantationsafsnit for børn og unge, som er akkrediteret og hører til verdens bedste. Marius’ historie bekræfter os i, at forskning er det bedste håb, vi kan give kræftsyge børn og deres familier.

Børnecancerfonden er den enkeltorganisation, der yder størst støtte til dansk forskning i børnekræft, i alt har vi bidraget med mere end 300 mio. kr. til kampen mod børnekræft.

Hvis du er enig med os i, at børn med kræft skal overleve til et langt og godt liv, opfordrer vi dig til at støtte Børnecancerfonden – fx ved at sende et beløb svarende til din eller din familiens alder via MobilePay 78502 eller SMS GIV til 1217 og støt med 125 kr.

På forhånd tak for din støtte.

Bliv en del af styrken for børn med kræft - der er mange måder at støtte på:


Støt Børnecancerfondens arbejde via SMS.
Skriv en SMS med ordlyden GIV og send den til 1217. Det koster 125 kr. + alm. sms-takst.


Støt via MobilePay. Støt ved at trykke her
eller tast valgfrit beløb til 78502.


Støt med et valgfrit beløb via vores hjemmeside – vælg selv om du vil støtte med en enkel, månedlig eller årlig donation.

Støt nu Støt Børnecancerfonden

Støt os

Børnecancerfonden er en selvstændig fond, der er 100% afhængig af støtte fra private.

Vælg beløb:

Du støtter:

  • Familier og deres syge børn
  • Forskning
  • Vidensdeling