Viden om børnekræft

Når du vil vide mere om et emne, som ingen burde kende til

I det øjeblik en familie bliver ramt af kræft, er det slet ikke til at fatte. Men netop derfor er det vigtigt, at man prøver at forstå: Hvad er det egentlig, man står overfor? Hvem kan hjælpe en med at navigere i det? Og hvordan bliver det hele en lille smule nemmere at holde ud – så man kan holde sammen på familien?

Eddie DSC3488RET

For familier og pårørende

BC 4

Den første tid efter diagnosen

Ikke to forløb er ens. Men én ting er sikkert: Man er ikke alene, selvom det kan føles præcis sådan for de mange familier, som hvert år skal lære at forholde sig til en alt andet end dagligdags hverdag.

Læs mere om den første tid
20150622 Jannick Bornecancerfonden 0071

Behandlingen

Tal med lægerne. Læs artiklerne. Og hør historierne fra dem, der selv har prøvet det. Jo mere man ved, jo bedre er man rustet, når ens barn skal i gang med behandlingen.

Læs mere om behandlingen

Viden virker

Over halvdelen af vores indsamlede midler går til forskning. Det er der én god grund til: Det virker. Gennem de seneste 30 år er dødeligheden blandt børn med kræft faldet hele 25 procent. Og det skyldes først og fremmest forskningen.

Fakta, forskning og fortællinger

MG 1370

Forskning i børnekræft

Forskning i børnekræft er også omsorg. Forskningen har været medvirkende til, at overlevelsesraten er stærkt forhøjet i løbet af de sidste 40 år.

Se forskningsprojekter, vi har støttet
DNA Stock2

Fakta og information

Find fakta og information om kræft hos børn. Læs om de forskellige typer af børnekræft. Du kan også se de nyeste statistikker fra Dansk Børnecancer Register.

Find fakta og information
Edith DSC4552RET

Børnenes historier

Lige nu er ca. 600 børn i behandling for kræft. Læs familiernes egne beretninger om, hvordan det er at have et barn med kræft.

Læs børnenes historier

Sort på hvidt

Vi udvikler både pjecer, foldere og bøger. Der er materiale til undervisning, almen information eller som afsæt for at snakke om det svære og abstrakte med kræftsyge børn og deres søskende.

 

Alle materialer er gratis.

 

Til dem, der vil vide mere om et bestemt emne.

 

Til dem, der skal fortælle om børnekræft henne i skolen.

 

Og til dem, der har behov for noget, som gør det lidt lettere at tale med deres barn og dets søskende om de svære emner.

Eddie DSC3558RET
MARIE2 IMG 6966
Perlerne på SuperSnøren er symboler. Lyspunkter. Minder. Men det er først og fremmest tapperhedsmedaljer. Perlerne vidner nemlig om de mange ting, som børnene gennemgår under behandlingen. De har om nogen fortjent dem.

Seneste nyheder fra Børnecancerfonden

Navigationspil

18. marts 2024

”Fodboldtrøjerne gav følelsen af, at vi ikke er alene”

Det var noget, der kunne mærkes hos familier med kræftsyge børn, da hele Danmark gik sammen til FodboldtrøjeFredag og slog indsamlingsrekord på over 8 millioner kroner.

15. marts 2024

#FodboldtrøjeFredag er nu talt op: Over 8 millioner kroner til Børnecancerfonden og børn med kræft

Danmark trak i fodboldtrøjerne og samlede et rekordstort beløb på over 8 millioner kroner ind til kræftsyge børn. Et imponerende højt antal virksomheder deltog på dagen, mens #FodboldtrøjeFredag skabte stor opmærksomhed på de sociale medier.

01. marts 2024

#FodboldtrøjeFredag har vokseværk: Indsamling til fordel for kræftramte børn vokser

Danske Spil og Børnecancerfonden inviterer i dag fredag den 1. marts 2024 hele Danmark til #FodboldtrøjeFredag for at støtte fondens arbejde. Fællesskabet er vokset markant de seneste år, og målet i år er at slå 2023’s indsamlingsrekord på 4 mio. kr.

01. marts 2024

#FodboldtrøjeFredag har slået sidste års rekord!

Danske Spil og Børnecancerfonden har fredag slået indsamlingsrekorden på den årlige "FodboldtrøjeFredag".

21. februar 2024

Børn med kræft mødte Brøndbystjerner og glemte sygdommen for en stund

Seks børn med kræft fik i sidste uge en unik oplevelse, da de blev inviteret ud til fodboldklubben Brøndby IF til en dag i familieloungen og et møde med nogle af Brøndbys stjerner. En stor oplevelse for både børnene og Brøndbyspillerne.

11. januar 2024

Børnecancerfonden uddeler 46 millioner til fordel for børn med kræft

I 2023 støttede Børnecancerfonden projekter med hele 46 mio. kr. til gavn for børn og unge med kræft.

21. december 2023

Børnecancerfonden har afholdt uddelingsmøde og fordelt midler for 2023

I november var Børnecancerfondens bestyrelse samlet til årets uddelingsmøde. Her blev det besluttet, hvordan indsamlede midler fra 2023 skal fordeles.

28. november 2023

Børnekræftforsker hædres med 250.000 kr. for sit arbejde med hjernetumorer hos børn

Overlæge René Mathiasen fra Rigshospitalet modtager Henrik Hertz’ Forskningslegat på 250.000 kr. fra Børnecancerfonden for hans dedikation til forskning og behandling af børn med hjernetumorer.

24. november 2023

Kræftsyge børn og unge har succes med at gå i skole ved hjælp af robotteknologi

Børn og unge i kræftbehandling kan bevare den sociale og faglige kontakt til deres skoleklasse ved at gå i skole hjemmefra ved hjælp af robotteknologi. Det viser et forskningsprojekt med støtte fra Børnecancerfonden.