|

14. januar 2025

Stor millionstøtte til kræftramte børn: Børnecancerfonden vil sikre bedre trivsel og behandling

Marianne Portræt

I 2025 øger Børnecancerfonden indsatsen for at forbedre livet for børn med kræft og deres familier. Hele 74,3 mio. kr. går til projekter, der fremmer tidlig diagnose, reducerer senfølger og styrker trivslen under og efter behandling.

Midlerne fordeles på fire indsatsområder: tidlig diagnose, psykosocial støtte, reduktion af senfølger og udvikling af skånsomme behandlingsmetoder. Samlet støttes 95 projekter og familiestøtteinitiativer – det højeste antal i fondens 30-årige historie.  

Uddelingen understøtter fondens langsigtede indsats for at give børn med kræft de bedste betingelser for et liv i bedre trivsel – både under og efter behandlingen.  

"Årets uddeling markerer et vigtigt skridt i kampen for at sikre alle børn med kræft et bedre liv - både i behandlingsforløbet og i tiden efter. Vi har et klart fokus på at støtte projekter, der styrker tidlig diagnose, udvikler mere skånsomme behandlinger og reducerer senfølger, så børnene får de bedste forudsætninger for et sundt og aktivt liv,” siger Marianne Benzon Nielsen, direktør for Børnecancerfonden.

Tre stærke forskningsprojekter med fokus på bedre diagnose og færre bivirkninger 

Som en del af årets uddeling støtter Børnecancerfonden flere forskningsprojekter, der kan gøre en forskel for fremtidens kræftbehandling, blandt andet: 

  • Et projekt undersøger, hvordan lægemidlet asparaginase kan forbedre behandlingen af leukæmi, der har spredt sig til hjerne og rygmarv, og samtidig mindske bivirkninger. 
  • SPARK-studiet undersøger, hvordan fysisk og social aktivitet kan fremme udviklingen hos førskolebørn med kræft gennem leg og forældreuddannelse. 
  • Projektet “RESIST” vil forbedre kræftbehandling ved at styrke immunapparatets evne til at genkende og eliminere kræftceller. 

Hvordan trives børn med kræft og deres familier?  

Kræft rammer hele familien, ikke kun det syge barn. Derfor støtter Børnecancerfonden både kræftramte børn, deres søskende og forældre gennem psykologhjælp, søskendegrupper og støtteinitiativer, der letter overgangen mellem hospital og hjem. 

"Vi vil gerne være med til at støtte op om hele familien, når et barn får kræft. Vi kan hjælpe med at sikre, at både den syge, forældrene, søskende og deres omgivelser er bedre rustet til at håndtere de udfordringer, der følger med et kræftforløb”, forklarer Marianne Benzon Nielsen.

Børnecancerfonden fortsætter blandt andet med at støtte psykologhjælp og søskendegrupper. Derudover støttes projekter, som afprøver interventioner til at hjælpe familier med børnekræft i overgangen mellem hospital og hjem.

Et solidt forskningsnetværk opbygget gennem 30 år skaber konkrete resultater 

En afgørende del af uddelingen, af de indsamlede midler, er at styrke forskningsnetværket og det internationale samarbejde. Projekterne udføres på alle landets børnekræftafdelinger, universiteter og i samarbejde med internationale miljøer. Det sikrer, at danske børn med kræft får adgang til de nyeste metoder og behandlinger. 

"Internationalt samarbejde er nøglen til at finde nye løsninger på de komplekse udfordringer, som børnekræft indebærer. Forskningsnetværket sikrer, at vi konstant er på forkant med den nyeste viden og de bedste løsninger til børnene. Vi har haft nogle flotte år med gode resultater. Vi glæder os til at opbygge endnu mere håb for børnene,” siger Marianne Benzon Nielsen. 

Bag udvælgelsen af de projekter, der får støtte, står Børnecancerfondens videnskabelige udvalg og den sundhedsfaglige bestyrelse. 

Læs mere om de spændende projekter og hvordan du kan støtte vores arbejde for at give børn med kræft en bedre fremtid her.

20180426 Johannes Bornecancerfonden KB 38

Fire centrale fokusområder 

De 95 projekter og initiativer, der modtager støtte, dækker fire centrale fokusområder, som er afgørende for at forbedre livet for børn med kræft og deres familier:

  • Tidligere diagnose: Hurtigere og mere præcise diagnoser øger chancerne for, at børnene hurtigt kan komme i behandling. 
  • Forbedret behandling: Støtte til udvikling af nye, mere skånsomme og effektive behandlingsmetoder, der skåner børnene og øger overlevelsesraten. 
  • Mindskelse af bivirkninger og senfølger: Børnecancerfonden arbejder for at sikre, at de børn, der overlever kræft, kan få et liv med færre senfølger og bedre trivsel. 
  • Psykosocial støtte: Fokus på at støtte både børn og deres familier gennem hele behandlingsforløbet for at reducere den psykiske og sociale belastning. 
Navigationspil