Støtte til familier og pårørende

Orlov, økonomi og samliv

Det er svært, når hverdagen ændres og nye roller skal indtages. Ofte tager én af forældrene orlov og mister den voksenkontakt og de udfordringer, der er ved at have et job. Den anden forælder får ikke de samme informationer og kontakt til behandlerne, som den medindlagte forælder, da de ikke er til stede ved alle stuegange, behandlinger osv.

Micas Rigshospitalet058

Opdateret 25. april 2023

Det er svært for begge forældre at få hverdagen til at hænge sammen, da de aldrig ved, om de er hjemme eller på hospitalet, eller om det syge barn/søskende har særligt behov for dem.

Mange oplever, at venner har svært ved at tackle den nye situation. Nogle mister gamle venner, og nogle får nye på hospitalet, som kender til det at have et sygt barn.

For nogle forældre er det svært at have et normalt samliv, da de bl.a. er trætte og bekymrede. Det er svært at finde tid til at snakke om dagligdagsting, især hvis den ene forælder er på hospitalet og den anden derhjemme.

Økonomisk er det dyrt at have et alvorligt sygt barn. Man har ikke overskud til at handle på tilbud og bruger flere penge på lette løsninger. Samtidig har man ofte behov for at forkæle det syge barn, søskende og sig selv. Hos Børnecancerfonden har vi en lang række tilbud, som kan være gavnlige for familier og børn med kræft.

Læs mere om vores mange tilbud på siden her.